Copak by to vůbec šlo? Možné je všechno. Jeden belgický výrobce čokolády se totiž rozhodl, že běžných pralinek už je dost. A začal vyrábět pralinky s chutí „trávy“.
Nudné čokoládové zajíčky zná každý. To si zřejmě pomyslel výrobce čokolády Dominique Persoone. Belgičan má asi nejchutnější povolání na světě a ve svém obchodě s pralinkami v Belgii je otevřený snad úplně všemu. Přesně podle hesla „nejde – neexistuje“ míchá čokoládu s nejrůznějšími přísadami. S cibulí, špekem a jako nejnovější model – také s trávou. Ne s tou jarní voňavou trávou z louky, skutečně s marihuanou. A dá se takovou čokoládou „sjet“ lépe než jen s tou normální?
Jde to i normálně
Dominique Persoone se v Belgii stal velmi uznávanou značkou. Známý je díky svému obchodu „the Chocolate Line“, ve kterém svoje velmi kreativní výrobky prodává. Ale jakkoliv rád míchá nové chutě, nabízí samozřejmě i naprostou klasiku. „Jakkoli nápaditý jsem, jsem klasický výrobce čokolády, takže dělám i klasické recepty. Máme karamel, marcipán, pralinky, a tak to má být,“ vysvětloval v interview pro Reuters.
Marihuanová čokoláda
Ale ze své dlouholeté zkušenosti úspěšného výrobce čokolády se naučil něco důležitého: „V současnosti zákazníci chtějí zažít i trochu dobrodružství, a to třeba jen při jídle,“ říká.
A tak je jeho nejnovější a asi nejdiskutovanější kreace – „chill pill“ – kombinace opojně dobré čokolády a skutečně opojné marihuany. Persoone vysvětluje: „Z trávy uděláme šťávu a použijeme japonskou citrusovou šťávu Yuzu. A kombinace obou je nedostižitelná. Samozřejmě je důležité najít správnou míru dávky a čokolády.“
A správnou dávku trefil dozajista – „Chill pill“ zákazníci milují. Jestli je z marihuany v pralince možné se „sjet“, není jisté. Jedno ale je – uvnitř každí pralinky je alkohol. Podle Dominiqua Pesonneho je to nejdůležitější přísada každého čokoládového výrobku. „Naštěstí je v čokoládě tajná přísada, díky které doufám, že budou lidé po snědení o trochu šťastnější.“
Sledujte nás na sociálních sítích: