Léto bez melounu – to si neumíme představit. A protože je to i pastva pro oči, nejraději podáváme oblíbené ovoce těmito kreativními způsoby.
Kousek melounu v horkém letním dni je opravdová lahůdka. Už jen vůně nám dokáže v mysli vybavit léto a vzpomínky na dovolenou. Pokud by vás klasické krájení melounu už nudilo a hledáte nějaké kreativnější způsoby, jak ho servírovat. Máme jich pro vás hned pět.
Melounová pizza
Zkuste pizzu trochu jinak! Nejdříve nakrájejte meloun na kolečka a ty pak rozřežte na trojúhelníčky podobné tvaru pizzy. Každý trojúhelníček ozdobte lžičkou smetany, posypte malinami, borůvkami nebo obložte třeba plátky broskve a ořechy.
Melounový led
Ledové kostky vodního melounu upoutají pozornost a dodají každému nápoji obzvláště osvěžující nádech. K tomu meloun nakrájejte na malé čtverečky o velikosti kostky ledu, naplňte do formiček na led a dejte přes noc do mrazáku. Nebo vyzkoušejte vykrojit kuličky a jednotlivě zamrazit. Ideální pro váš oblíbený letní drink!
Melounová zmrzlina
Stejně jako klasického nanuka si můžete vychutnat i meloun na špejli. Na to stačí meloun nakrájet na trojúhelníčky a zmrzlinové dřívko propíchnout spodem přes slupku. Pak si můžete vychutnat buď ledově vychlazený nebo skutečně zmražený. Pro milovníky čokolády – před podáváním polijte čokoládou a vychutnávejte!
Grilovaný meloun
Meloun nemusí nutně znamenat jen osvěžení. V sezoně grilování z něj hravě uděláte i vynikající dezert. Nakrájejte na plátky, pokapejte lehce medem a krátce ogrilujte. A máte hotovo!
Melounový salát
Na salát nakrájejte meloun na kostky velikosti sousta a smíchejte s okurkou, lístky máty a sýrem feta. Podle chuti osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. A osvěžující salát je hotový!
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: