Prostreno.cz

Na přípravu večeře je většina lidí příliš unavená

Vaříte teplou večeři každý den, nebo si to občas usnadníte donáškou jídla až domů? K pohodlným řešením se kvůli únavě uchýlí kdekdo. Vyčerpané tělo to vítá, zdraví protestuje.

Přijdete z práce domů a to jediné, na co máte chuť, je lehnout si na gauč, přikrýt se měkkou dekou a zavřít oči. Alespoň na pár minut! Než se vrátí děti a budou shánět něco k jídlu, u čehož vždycky nadělají velký rámus. V ten okamžik vás zasáhnou výčitky svědomí, že byste místo odpočívání měli vyrazit do kuchyně, chopit se zástěry a honem něco uvařit. Jenže jak, s energií úplně na nule?

Chybějící kapacita jako populační problém?

Nebude lepší si jídlo objednat nebo sáhnout po nějakém polotovaru, který se v troubě, mikrovlnce či horkovzdušné fritéze dodělá úplně sám? Tuto otázku si klade zhruba 80 procent lidí, kteří se o večeři kvůli vyčerpanosti postarají právě těmito způsoby. Prokázal to průzkum, který provedla americká marketingová společnost Talker Research na zakázku firmy specializující se na prodej zdravých pokrmů. Jeho závěry jsou vážně všeříkající.

V týdnu to holt nejde

Z dvoutisícovky zúčastněných respondentů se jich 77 procent přiznalo k tomu, že jsou na vaření po práci některé dny příliš unavení. A co je šokující - pětina z nich dokonce při kuchyňských pokusech údajně usnula. „Práce a každodenní povinnosti se staly tak náročnými, že mnozí už zkrátka nemají energii cokoli chystat,“ potvrzuje marketingová ředitelka společnosti zaměřené na zdravá jídla. Polovina dotázaných uvedla, že jejich nejúnavnější dny jsou ty všední, ale 38 procent dobrovolníků dle vlastních slov cítí totální vyčerpání i v sobotu a neděli, což jim znemožňuje věnovat se nákupu potravin i samotné přípravě jídel. Vůbec nejhorší dny pro vaření jsou prý pondělí, středa a pátek, píše se v závěrech.

Hamburger to jistí!

Ačkoli dobrovolníci z výzkumu souhlasili s tím, že zdravé stravování je opravdu důležité, 20 procent účastníků se hlásilo k pohodlnému řešení v podobě rychlého občerstvení. Necelá třetina uznala, že si donášku večeře objednává i několikrát týdně, což je nejen nezdravé, ale i finančně náročné.

Zdroj: www.nypost.com/2024/08/29/lifestyle/nearly-80-of-americans-too-tired-to-cook-after-work/






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnska snídaně

20min
(22 hlasů)

Špenátová omeleta

30min
(36 hlasů)

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba