Prostreno.cz

Fermentovaný česnekový med jako domácí antibiotikum

Fermentovaný česnekový med je přírodní antibiotikum, které získává na popularitě díky svým silným zdravotním účinkům. Kombinace česneku a medu působí jako účinný prostředek proti infekcím a pomáhá posilovat imunitní systém. Česnek je známý pro své antibakteriální, antivirové a protizánětlivé vlastnosti, zatímco med funguje jako přírodní konzervant a má antibakteriální účinky.

Co je fermentovaný česnekový med?

Fermentace česneku v medu vytváří silný a přirozený lék, který můžete použít při nachlazení, chřipce nebo jiných infekcích. Proces fermentace navíc zvyšuje účinnost česneku a činí ho snadněji stravitelným. Během fermentace česnek uvolňuje enzymy a látky, které posilují jeho léčivé vlastnosti. Med mezitím pomáhá česneku „pracovat“ a podporuje proces trávení.

Jak fermentovaný česnekový med připravit?

Příprava fermentovaného česnekového medu je velmi jednoduchá a zvládnete ji s několika základními surovinami.

Ingredience:

  • 1 šálek česneku (cca 10-12 stroužků)
  • 1 šálek kvalitního syrového medu (nejlépe z místního zdroje)

Postup:

  1. Oloupejte česnekové stroužky. Česnek můžete lehce rozmačkat, aby uvolnil šťávy, které podporují fermentaci.
  2. Vložte česnek do čisté sklenice a zalijte medem. Nezapomeňte nechat trochu prostoru na vrcholu sklenice, aby mohl česnek „dýchat“.
  3. Sklenici uzavřete a dejte ji na temné a teplé místo. Každý den sklenici otevřete, aby se uvolnily přebytečné plyny vznikající během fermentace.
  4. Nechte česnek v medu fermentovat přibližně 3-4 týdny. Během této doby med zesvětlá a bude tekutější, česnek zjemní a získá nasládlou chuť.

Zdravotní přínosy fermentovaného česnekového medu

Fermentovaný česnekový med je skvělým pomocníkem při boji proti nachlazení a infekcím dýchacích cest. Pomáhá čistit plíce a zmírňovat kašel. Dále podporuje trávení, snižuje krevní tlak a zlepšuje zdraví srdce.

Díky své antibakteriální povaze může česnek s medem napomoci při likvidaci bakterií, které způsobují infekce. Med zase pomáhá zklidnit podrážděné hrdlo a posílit imunitu. Tento přírodní lék se také může užívat preventivně, například během chřipkové sezóny, kdy tělo potřebuje extra podporu.

Jak fermentovaný česnekový med užívat?

Tento přírodní lék můžete užívat na lžičce při pocitu přicházející nemoci. Je možné ho také přidat do čaje nebo jen tak smíchat s teplou vodou. Množství česneku a medu lze přizpůsobit podle potřeby. Doporučená dávka je jedna čajová lžička denně.

Fermentovaný česnekový med je jednoduchý, ale účinný prostředek pro posílení zdraví a ochranu před nemocemi. Jeho přírodní antibiotické vlastnosti z něj dělají skvělý doplněk k prevenci a léčbě nachlazení a jiných infekcí.

Zdroje: www.growforagecookferment.com/fermented-honey-garlic/, www.alphafoodie.com/fermented-garlic-honey/, názor autora


Související




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba