Prostreno.cz

Silným afrodiziakem je nevábný hmyz

Skákavé kobylky nevypadají vábně ani kdovíjak hezky, ale jako doplněk stravy mají fascinující vlastnosti. Kromě toho, že zvyšují libido, také zlepšují spánek, vlasy i postavu.

Afrodiziaka mají dlouhou historii a od nepaměti jsou spojována s tajemstvím, touhami a mýty o jejich účinnosti. Ať už jde o exotické ovoce, koření nebo méně tradiční pochutiny, jejich cílem je jediné – stimulovat sexuální apetit. A zrovna nedávno se našel „medikament“, od kterého se očekává naprostá afrodiziakální revoluce. Nezvyšuje jenom chuť na sex, má i pozoruhodné zdravotní účinky.

Křupka s tykadlem je tu

Tím zázračným elixírem je něco vážně neobvyklého a hodně skákavého. Jsou to kobylky! Samozřejmě jedlý druh. Podle nedávné studie (1) zveřejněné v magazínu Food Science of Animal Products by tento hmyz mohl a určitě by měl být přidán na seznam účinných afrodiziakálních pokrmů. Nezní to příliš romanticky, ale zařazením těchto dlouhonohých živočichů do stravy můžete svůj milostný život hodně vylepšit. A nejen to.

Vlasy jako z reklamy a parádní spánek

Kromě toho, že vás mohou dostat do správné erotické a divočejší nálady, nabízejí kobylky i jiné významné zdravotní benefity. Tým afrických vědců z University of Dschang v Kamerunu zjistil, že krysy krmené dietou založenou na kobylkách měly nejen vyšší chuť na sex, ale také si užívaly kvalitnější spánek, zdravější vlasy a pozor – udržely si zcela ideální váhu. Vědci si tedy kladou otázku – co by se stalo, kdybychom to zkusili i na lidech? S největší pravděpodobností by přišly stejné účinky, domnívají se. A v blízké budoucnosti to také prověří.

Není to nic nového

Konzumace hmyzu není ve světě žádnou vzácnou výjimkou, ale běžnou praxí. V mnoha kulturách je tato živá „potravina“ naprosto běžnou součástí jídelníčku. Odhaduje se (2), že se ve více než 120 zemích jí přes 2 200 různých druhů. Hmyz je bohatý na bílkoviny, esenciální aminokyseliny, vitaminy a minerály. „Kobylky splňují nutriční potřeby a nabízí tak podstatné výhody pro libido i zdraví," shrnuje závěry zmíněné studie její hlavní autor a vědecký výzkumník Ngnaniyyi Abdoul (3). Dali byste si?

Zdroje: (1) www.sciopen.com/article/10.26599/FSAP.2024.9240068, (2) www.nature.com/articles/s41598-024-55603-7#:~:text=Our%20study%20identifies%202205%20insect,(mainly%20Mexico)%20and%20Africa., (3) www.nypost.com/2024/09/17/lifestyle/this-exotic-food-can-boost-your-sex-drive-and-make-you-beautiful-if-youre-daring-enough/






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Kokosové lívance

1h a 5min
(29 hlasů)

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

25min
(35 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba