Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Zdravotní rizika konzumace naklíčených brambor
Od jakteziva se klíčky utrhly a bylo. Nechápu že se stim někdo zabývá
Bože, to jsou kydy. Kolik lidí se už prokazatelně otrávilo po požití brambor s odstraněnými klíčky? Stejně nebezpečná jsou i zelená rajčata a přesto se konzervují a dostanete je na talíř. Běžný výskyt solaninu v hlízách brambor je naprosto neškodný. Pisálku jste trapný/á. Pokud používáte AI, tak si alespoň něco o tématu přečtěte. Tedy, pokud umíte číst a chápete psaný text. O čemž se dá pochybovat.
Zase bláboly
Časem jsou naklíčené všechny i ty dobře uskladněné, stačí dobře oškrábat a je po problému. Pisatel o tom nic neví a pokud si mysli, ze v obchodě jsou bez klíčků, je vedle jako jedle. Jen je někdo ocistil
Přesně tak 👍
Jdite do prdele, naklíčený herteple už žeru několik let a žádný problémy nemám. By mně zajímalo kolik vám platí obchodní řetězce za to, že píšete takový kraviny😎
a víte co je kmin a k čemu slouží
zásada je nevařit naklíčené brambory ve slupce ale pořádně je oškrábat pak nehrozí zdravotní potíže.
To je ale hovadina,děda a babička je udřízli a problém nikdy neměli.Oba se dožili víc jak 85,děda 91 tak zase keci !!!
100% pravda
Postřik brambor proti klíčení je zdravější? Když chce někdo kritizovat naklíčené brambory k jídlu, měl by říci co pomůže, stačí klíčky ostrouhat. Dnes se z toho dělá věda, tak se to dělalo desítky let. Mají to vědou podložené? Spíš plky.
Riziko naklíčení brambor řeším tak že jich kupují vždy jen tolik aby se mi vešly do jednoho chladicího boxu v ledničce tam při teplotě kolem 5 stupňů nikdy nevyklíčí. Podobně tak bráním i vyklíčení cibule. To co se o naklíčených bramborách píše je pravda ale vyhazujte je když jsou nyní tak drahé. Pořádně je před vařením oškrabat a jíst jen normální porci. Malým dětem raději uvařit pro jistotu něco jiného.
Nejhorší smrt je z vyděšení.
máte naprostou pravdu ,podobná zkušenost
Po oloupání a odstranění případných zelených míst na bramborách,konzumuje moje rodina tyto brambory asi 80 let a NIKDY žádný problém!!Holt bu bu bu!
Ale to hlavní jste zde neuvedli. Vysokou teplotou (varem) se solanin zničí. Další tendenční článek. Vy si myslíte, že brambory z Lidlu, co nemají klíčky tyto nikdy neměly nyní na jaře? Ale měly, jen na prodejně jsou již odstraněny.
A co ty brambory z obchodu, ošetřené chemickým retardérem klíčení?Ty jsou asi zdravější...
Lepší než chemicky ošetřené proti klíčení...díky nechci...
tak pokud to sežerete i s těma klíčkama ...
Krásným bramborám z obchodních řetězců nevěřím
Uchovávám brambory v pytících zembag s kmínovou silicí. vydrží až do dalších brambor na uskladnění.
Solanin je termolabilní. Článek z AI asi pojednává o konzumaci syrových brambor😀, No nic, je to PR, aby jednoduché lidi zblbli k vyhazování potravin a nákupu nových😗
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama