Tyhle špenátové muffiny s fetou a vajíčkem budete mít hotové za 30 minut a hodí se výborně na snídani nebo brunch.
Snídaně by měla být tím, čím nakopnete den. A pokud na lívance nemáte zrovna chuť, ale běžná vajíčka už se vám přejedla, můžete vyzkoušet muffiny naslano. S receptem na špenátové muffiny se sýrem feta rozhodně nešlápnete vedle!
Špenátové muffiny
Suroviny na 12 kousků
300 g hluboko zmrazeného listového špenátu
6 vajec
sůl, pepř
olej
půl cibule
150 g sýru feta
Postup
1 Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
2 Špenát rozmrazte v mikrovlnce a nechte řádně odkapat.
3 Ve větší misce rozšlehejte všechna vejce a ochuťte solí a pepřem.
5 Na pánvi rozehřejte olej a poduste na něm tři až pět minut najemno nakrájenou cibuli.
6 K rozšlehaným vajíčkům přidejte orestovanou cibulku, sýr feta a odkapaný špenát a všechno dobře promíchejte.
7 Formu na muffiny dobře vymažte máslem, nebo použijte papírové formičky, a rozdělte těsto na 12 kousků.
8 Nechte péct asi 15 až 20 minut, dokud nebudou vejce hotová.
9 Servírujte ještě teplé s lžičkou bílého jogurtu.
Dobrou chuť!
Zdroj: názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: