Prostreno.cz

Zdravé recepty pro váš nový životní styl

S novým rokem jste si možná dali předsevzetí začít se stravovat zdravě. Nebo možná jen hledáte změnu k současným „ohraným“ receptům. Nabízíme vám několik takových – zdravých, chutných a neotřelých.

Pokud nevíte, co rychle uvařit a napadá vás z „rychlovek“ jen samé nezdravé jídlo, podívejte se na následující recepty. Jsou tak snadné, že je zvládnou i začátečníci v kuchyni, chutné, a navíc s nimi uděláte něco dobrého i pro své zdraví. Recepty jsou pro dvě osoby.

Šunkové cannelloni

Ingredience

1 cibule

300 g papriky

200 g cukety

1 lžíce oleje

400 g rajčat v plechovce

4 plátky šunky

50 g čerstvého kozího sýra

30 g goudy

Tymián

Sůl, pepř

Postup

1 Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Cibuli nasekejte nadrobno, papriku a cuketu očistěte a nakrájejte na kostky.

2 Rozehřejte lžíci oleje a orestujte cibuli. Přidejte cuketu a papriku a osmahněte do změknutí. Osolte a opepřete.

3 Rajčata osolte a opepřete a smíchejte s tymiánem. Většinu směsi dejte do zapékací mísy.

4 Plátky šunky naplňte zeleninou a kozím sýrem a srolujte.

5 Dejte do zapékající mísy, přelijte zbytkem rajčat a posypte nastrouhanou goudou.

6 Pečte asi 10–15 minut a hned podávejte.

Ryba na paprice

Ingredience

1 cibule

1 stroužek česneku

2 červené papriky

250 g rajčat

2 porce ryby

3 lžíce oleje

Sladká a pálivá paprika

Sůl, pepř

Petrželka

Postup

1 Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenká půlkolečka. Česnek propasírujeme, papriky nakrájíme na proužky, rajčata na kostky.

2 V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme cibuli, přidáme česnek a papriky a krátce osmahneme.

3 Sundáme z plamene a vmícháme lžičku pálivé a lžičku sladké papriky a rajčata a osolíme.

4 Vrátíme na plamen a zakryté vaříme asi 10 minut.

5 Na lžíci oleje osmažíme například filé z tresky a osolíme, opepříme.

6 Na talíř dejte nejdříve zeleninu a na ni položte osmaženou rybu posypanou nasekanými petrželkovými listy.

César salát s tofu

Ingredience

200 g tofu

30 g parmezánu

1 lžíce šťávy z limetky

Půl lžíce worchesterové omáčky

1 stroužek česneku

Půl lžíce vinného octa

Půl lžičky hořčice

2 lžíce olivového oleje

Sůl, pepř

Půl lžíce javorového sirupu nebo medu

Půl lžičky pálivé papriky

1 lžíce sezamových semínek

Římský salát

Okurka

Estragon

Olivy

Postup

1 Na krutony z tofu zabalte tofu do papírové utěrky, dejte do síta a zatěžkané talířem nechte asi 30 minut odkapat.

2 Na dresink sýr nastrouhejte najemno, smíchejte s limetkovou šťávou, worchesterovou omáčkou, česnekem, octem, hořčicí a olivovým olejem a tyčovým mixérem rozmixujte, potom osolte a opepřete.

3 Předehřejte si troubu na 180. Odkapané tofu osušte a nakrájejte na kostky.

4 Javorový sirup, trochu limetkové šťávy, olivový olej, sůl a papriku zahřejte v hrnci a stáhněte z plamene.

5 Přidejte kostičky tofu a sezamová semínka, zamíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.

6 Pečte asi 25–30 minut. Salát operte, osušte a nakrájejte na kousky.

7 Rajčata rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte na plátky.

8 Otrhejte estargon a smíchejte salát, rajčata, okurky a olivy s dresinkem a podávejte posypané pečenými krutony.

Zdroj: essen-und-trinken.de





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba