Pokoušeli jste se někdy dětem naservírovat něco zdravého? Pokud nemáte doma výjimky, většinou se zdravý pokrm s nadšením u vašich ratolestí asi nesetkal. S našimi recepty je to ale jiné!
Brokolice, květák nebo červená řepa – už jen při pomyšlení na to protáčejí děti oči v sloup, natož abyste do nich takové potraviny dostali. Že je nemožné, aby děti jedly zdravě? Omyl! S našimi recepty to zvládnete – a děti se budou těšit na přídavek! Občas stačí dát jídlům zajímavý nebo lákavý název…
Těstoviny pro siláky
Ingredience
1 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
450 g špenátu
150 g mini mozzarelly
300 g cherry rajčátek
400 g těstovin
sůl
pepř
Postup
1 Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte ve dvou lžících oleje. Přidejte špenát a zakryté nechte rozmrznout. Občas zamíchejte. Mozzarellu slijte a nechte odkapat, cherry rajčátka omyjte, eventuálně nakrájejte.
2 Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody a slijte. Rajčátka lehce osmahněte ve zbývajícím oleji, osolte a opepřete a přimíchejte těstoviny.
3 Na talíři servírujte těstoviny na špenátu, ozdobené rajčátky a mozzarellou.
Kuřecí balíčky
Ingredience
250 g žampionů
200 g cherry rajčátek
4 kuřecí prsa
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
4 snítky rozmarýnu a tymiánu
bageta
sladká paprika
propasírovaný stroužek česneku
Postup
1 Žampiony očistěte a nakrájejte, rajčátka rozpulte. Kuřecí prsa osolte a osmahněte ve 2 lžících olivového oleje asi minutu z každé strany. Vyjměte a ve stejné pánvi osmahněte žampiony ve lžíci másla, osolte a opepřete.
2 Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Připravte si 4 kusy papíru na pečení. Doprostřed každého dejte žampiony a rajčátka a na to položte kuřecí prsa. Přidejte větvičku rozmarýnu a tymiánu a pokapejte olivovým olejem. Složte papír a konce upevněte. Dejte na plech a pečte v troubě asi 15 minut.
3 Bagetu rozřízněte podélně, a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte máslo, trochu soli, papriku a česnek a kousky bagetky ochuceným máslem potřete. Dejte asi na 8 minut do trouby. Servírujte balíček s opečenou bagetkou.
Gangsterská polévka
Ingredience
1 mrkev
200 g brambor
1 cibule
50 g slaniny
1 lžička olivového oleje
500 ml zeleninového vývaru
2 vídeňské párečky
200 g zmrazeného hrášku
3 lžíce petrželky
Postup
1 Oloupejte mrkev, brambory a cibuli. Mrkev nakrájejte na kolečka, brambory a cibuli na kostičky.
2 Slaninku nakrájejte najemno a opečte v olivovém oleji. Přidejte cibuli, mrkev a brambory a 2–3 minuty osmahněte.
3 Přilijte zeleninový vývar, osolte a opepřete a 15 minut povařte.
4 Nakonec přidejte párečky nakrájené na kolečka a zmrazený hrášek. Dalších 5 minut vařte a eventuálně přidejte koření. Podávejte posypané petrželkou.
Zdroj: essen und trinken
Sledujte nás na sociálních sítích: