Prostreno.cz

Super rychlá musaka

Tento recept na musaku je úžasně jednoduchý: Zatímco se lilek peče v troubě, zároveň se připravuje omáčka s mletým masem. A pak už zbytek práce udělá trouba sama.

Musaka je typické řecké jídlo. Chuť pečených brambor se v něm snoubí s chutí pečených lilků, to celé přelité pikantní omáčkou s mletým masem s příchutí skořice, a nakonec pokryté vrstvou bešamelu. A jako třešnička na dortu je křupavá sýrová kůrka. Zní to příliš pracně? Naštěstí se to dá udělat i méně složitě – vynecháním brambor a použitím aromatické směsi ricotty a ovčího sýra místo gratinovaného sýra. Hotové je to rychle, ale na chuti netratí. Zde je vynikající recept na musaku expres:

Pokud dáváte přednost vegetariánství, pak jednoduše vynechte mleté ​​maso a nahraďte ho vrstvou předvařených bramborových plátků.

Recept na super rychlou musaku

Přísady

1 kg lilku

6 lžic olivového oleje + trochu na smažení

1 cibule

3 stroužky česneku

750 g mletého hovězího masa

2 plechovky rajčat na pizzu

1 lžička oregana

1 lžička skořice

Sůl, pepř

250 gramů ricotty

150 g sýra feta

3 vejce

Příprava

Nejdříve předehřejte troubu na 200 stupňů. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky o velikosti sousta. Zakápněte asi 6 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Kostky lilku dejte na plech a pečte 20 minut.

Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a česnek a orestujeme na trošce olivového oleje. Přidejte mleté ​​maso, dobře opečte a polijte rajčaty na pizzu. Snižte plamen a vařte asi 10 minut, poté omáčku dochuťte solí, pepřem, oreganem a skořicí.

Upečené kostky lilku přidejte do omáčky z mletého masa a dobře promíchejte. Směs nalijte do zapékací mísy.

Nakonec rozmixujte ricottu, sýr feta a vejce, dochuťte solí a pepřem a sýrovou směsí potřete mleté ​​maso.

Musaku pečte v troubě asi 15–20 minut.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-rezept-superschnelles-moussaka





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba