Tento recept na musaku je úžasně jednoduchý: Zatímco se lilek peče v troubě, zároveň se připravuje omáčka s mletým masem. A pak už zbytek práce udělá trouba sama.
Musaka je typické řecké jídlo. Chuť pečených brambor se v něm snoubí s chutí pečených lilků, to celé přelité pikantní omáčkou s mletým masem s příchutí skořice, a nakonec pokryté vrstvou bešamelu. A jako třešnička na dortu je křupavá sýrová kůrka. Zní to příliš pracně? Naštěstí se to dá udělat i méně složitě – vynecháním brambor a použitím aromatické směsi ricotty a ovčího sýra místo gratinovaného sýra. Hotové je to rychle, ale na chuti netratí. Zde je vynikající recept na musaku expres:
Pokud dáváte přednost vegetariánství, pak jednoduše vynechte mleté maso a nahraďte ho vrstvou předvařených bramborových plátků.
Recept na super rychlou musaku
Přísady
1 kg lilku
6 lžic olivového oleje + trochu na smažení
1 cibule
3 stroužky česneku
750 g mletého hovězího masa
2 plechovky rajčat na pizzu
1 lžička oregana
1 lžička skořice
Sůl, pepř
250 gramů ricotty
150 g sýra feta
3 vejce
Příprava
Nejdříve předehřejte troubu na 200 stupňů. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky o velikosti sousta. Zakápněte asi 6 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Kostky lilku dejte na plech a pečte 20 minut.
Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a česnek a orestujeme na trošce olivového oleje. Přidejte mleté maso, dobře opečte a polijte rajčaty na pizzu. Snižte plamen a vařte asi 10 minut, poté omáčku dochuťte solí, pepřem, oreganem a skořicí.
Upečené kostky lilku přidejte do omáčky z mletého masa a dobře promíchejte. Směs nalijte do zapékací mísy.
Nakonec rozmixujte ricottu, sýr feta a vejce, dochuťte solí a pepřem a sýrovou směsí potřete mleté maso.
Musaku pečte v troubě asi 15–20 minut.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-rezept-superschnelles-moussaka
Sledujte nás na sociálních sítích: