Konečně je zase čas mandarinek! Citrusové ovoce, na které jste celý rok čekali, je zpět a chutnější než kdy předtím. Tento čerstvý mandarinkový koláč s mandlovo-pistáciovým krémem je to pravé pro každého, kdo by si rád vychutnal zimní dezert s chutí lahodného exotického ovoce. Oříškový mandlovo-pistáciový krém dodá potřebnou chuť koření a dělá z koláče něco velmi zvláštního.
Mandarinkový koláč a mandlovo-pistáciový krém: V tomto receptu se kyselé snoubí se sladkým a oříškovou chutí.
Tento lehký a nadýchaný koláč z listového těsta je perfektním dezertem. Navíc je super snadný a především chutný! Krém je tradiční pasta z vajec, másla, cukru a mandlí, která se často používá v cukrárnách. Pistácie mu dodávají oříškovou chuť a samozřejmě pěknou zelenou barvu. Kdo má rád, může na závěr dortík posypat moučkovým cukrem nebo přidat kopeček šlehačky. A to nejlepší na tom je, že krém i celý dort je velmi snadný a rychlý! Vše je připraveno za pouhých 20 minut. Dalších 20 minut stráví v troubě a – et voilà – dezert je hotový. A my vám samozřejmě řekneme, jak se to dělá!
Recept na mandarinkový koláč s mandlovým a pistáciovým krémem
Ingredience (pro 3–4 osoby)
Na frangipane krém
50 gramů pistácií
50 gramů mandlí
75 g hnědého cukru
1 vejce
30 gramů změklého másla
Na podklad
8 mandarinek
trochu másla na smažení
1 polévková lžíce cukru
1 role listového těsta
1 lžíce nasekaných pistácií a/nebo nasekaných mandlí
moučkový cukr
šlehačka podle chuti
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů horní a spodní ohřev.
2 Na frangipane krém: Pistácie spolu s mandlemi a cukrem najemno rozdrťte v mixéru. Poté spolu s vejcem a máslem rozmixujte na roztíratelný krém.
3 Mandarinky oloupejte a orestujte na pánvi s máslem a cukrem, dokud nebudou krásně šťavnaté. Přebytečnou vodu slijte.
4 Listové těsto rozválejte a potřeme frangipane krémem. Nechte tenký okraj bez krému. Mandarinky úhledně rozložte na těsto a přehněte přes okraje. Pečte 20–30 minut.
5 Nechte vychladnout a podle chuti posypejte nasekanými pistáciemi a mandlemi. Poté posypejte moučkovým cukrem nebo podávejte se šlehačkou.
Dobrou chuť!
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-mandarinen-tarte-weihnachten
Sledujte nás na sociálních sítích: