Prostreno.cz

Lehký a vzdušný mandarinkový koláč 

Konečně je zase čas mandarinek! Citrusové ovoce, na které jste celý rok čekali, je zpět a chutnější než kdy předtím. Tento čerstvý mandarinkový koláč s mandlovo-pistáciovým krémem je to pravé pro každého, kdo by si rád vychutnal zimní dezert s chutí lahodného exotického ovoce. Oříškový mandlovo-pistáciový krém dodá potřebnou chuť koření a dělá z koláče něco velmi zvláštního.

Mandarinkový koláč a mandlovo-pistáciový krém: V tomto receptu se kyselé snoubí se sladkým a oříškovou chutí.

Tento lehký a nadýchaný koláč z listového těsta je perfektním dezertem. Navíc je super snadný a především chutný! Krém je tradiční pasta z vajec, másla, cukru a mandlí, která se často používá v cukrárnách. Pistácie mu dodávají oříškovou chuť a samozřejmě pěknou zelenou barvu. Kdo má rád, může na závěr dortík posypat moučkovým cukrem nebo přidat kopeček šlehačky. A to nejlepší na tom je, že krém i celý dort je velmi snadný a rychlý! Vše je připraveno za pouhých 20 minut. Dalších 20 minut stráví v troubě a – et voilà – dezert je hotový. A my vám samozřejmě řekneme, jak se to dělá!

Recept na mandarinkový koláč s mandlovým a pistáciovým krémem

Ingredience (pro 3–4 osoby)

Na frangipane krém

50 gramů pistácií

50 gramů mandlí

75 g hnědého cukru

1 vejce

30 gramů změklého másla

Na podklad

8 mandarinek

trochu másla na smažení

1 polévková lžíce cukru

1 role listového těsta

1 lžíce nasekaných pistácií a/nebo nasekaných mandlí

moučkový cukr

šlehačka podle chuti

Postup

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů horní a spodní ohřev.

2 Na frangipane krém: Pistácie spolu s mandlemi a cukrem najemno rozdrťte v mixéru. Poté spolu s vejcem a máslem rozmixujte na roztíratelný krém.

3 Mandarinky oloupejte a orestujte na pánvi s máslem a cukrem, dokud nebudou krásně šťavnaté. Přebytečnou vodu slijte.

4 Listové těsto rozválejte a potřeme frangipane krémem. Nechte tenký okraj bez krému. Mandarinky úhledně rozložte na těsto a přehněte přes okraje. Pečte 20–30 minut.

5 Nechte vychladnout a podle chuti posypejte nasekanými pistáciemi a mandlemi. Poté posypejte moučkovým cukrem nebo podávejte se šlehačkou.

Dobrou chuť!

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-mandarinen-tarte-weihnachten





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba