Hledáte chutné, ale lehké jídlo? S tím vám můžeme pomoci: Naše brokolicovo-květáková zapečená mísa neobsahuje velké množství sacharidů a je plný chuti! Tady je recept.
I když fondue, raclette a pečeně chutnají opravdu lahodně, nejpozději k prvnímu lednu má mnoho lidí masa a pocitu sytosti až nad hlavu. Rádi byste si teď dali spíše vegetariánskou a zdravou kuchyni? Náš brokolicovo-květáková zapečená mísa se sýrem vám umožní vychutnat si ho s naprosto čistým svědomím. A navíc aniž byste jeho přípravou ztratili příliš mnoho času. Jak na to?
Povánoční zapečená mísa
Ingredience pro 4 osoby
600 g brokolice
600 g květáku
50 g mandlových plátků
1 lžíce rozmarýnových listů (čerstvě nasekaných)
3 vejce
150 g crème fraîche
200 ml smetany
75 g parmazánu (strouhaného)
muškátový oříšek prášek
½ bio citronu (kůra)
sůl
kajenský pepř
Příprava
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Brokolici a květák omyjeme, nakrájíme na růžičky a dáme do zapékací misky. Posypejte mandlemi a rozmarýnem.
2 Vejce rozšlehejte s crème fraîche, smetanou a parmazánem a dochutíme muškátovým oříškem, citronovou kůrou, solí a kajenským pepřem. Omáčkou přelijeme brokolici a květák.
3 Kastrol pečte asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne. Doba pečení se může lišit v závislosti na (vaší) troubě. Ihned po dopečení podávejte.
Tip
Pokud vám nevadí trochu sacharidů, můžete si přidat pár brambor. A nejste přísný vegetarián? Pak vyzkoušejte do zeleniny nakrájet na kostičky nakrájenou slaninu. Zapečená mísa je natolik variabilní, že je omezená jen počtem druhů zeleniny – a vaší fantazie!
Zdroj: www.freundin.de/kochen-low-carb-rezept-nach-den-feiertagen-brokkoli-blumenkohl-auflauf
Sledujte nás na sociálních sítích: