Milujete sladkokyselou pekingskou polévku, ale nikdy vás nenapadlo si ji udělat doma, protože to vypadá jako složitá příprava? Mám pro vás dobrou zprávu! Je to jednodušší, než si myslíte. S naším jednoduchým a rychlým receptem navíc chutná opravdu jako v restauraci.
Polévky jsou prostě úžasné. Zahřejí vás zevnitř a dají se ideálně připravit se sezonní zeleninou. Navíc polévky se správnými ingrediencemi vás opravdu zasytí, dodají energii a cítíte se po nich prostě dobře. Tento recept na sladkokyselou čínskou pekingskou polévku je rychlý na přípravu a je opravdovou lahůdkou pro mlsné jazýčky.
Sladkokyselá pekingská polévka
Ingredience
3 mrkve
1 pórek
1 pepř
1 cuketa
50 gramů rajčatové pasty
15 gramů octa
750 ml vody
300 ml ananasové šťávy
40 ml sójové omáčky
1 lžička cukru
Špetka soli
80 g rýže basmati
2 lžíce kukuřičného škrobu
Příprava
1 Nejprve nakrájejte pórek na jemné nudličky a mrkev na kostičky. Poté orestujte na trošce oleje ve velkém hrnci. Papriku a cuketu nakrájejte na malé kousky.
2 Pak do hrnce vložte všechny ostatní ingredience kromě kukuřičného škrobu a na mírném ohni poduste pod pokličkou asi 15–20 minut. Mezitím vše důkladně míchejte, aby se nic nepřipálilo.
3 Smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a vmíchejte směs do polévky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud vše trochu nezhoustne. Poté sundejte ze sporáku.
4 Podávejte v miskách. Polévku můžete ozdobit špetkou sójové omáčky, několika bylinkami nebo kopečkem smetany.
Proč je naše pekingská polévka červená místo hnědé
Možná po uvaření první várky polévky zjistíte, že tato verze je světlejší než ta klasická z restaurace. Rajčatový protlak, který se přidává do mnoha evropských verzí receptů a polévka tím získává spíše červenou než hnědou barvu.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-schnelles-rezept-pekingsuppe-wie-aus-re
Sledujte nás na sociálních sítích: