Milujeme recepty na těstoviny z jednoho hrnce! Jsou rychlé a nekomplikované. Jedním z našich oblíbených jsou gnocchi z jednoho hrnce s pikantní salsiccií.
Při vaření nemusíte vždy trávit spoustu času v kuchyni. Existuje mnoho bleskově rychlých receptů, které jsou snadné, rychlé a chutné a nezanechávají za sebou horu nádobí.
Jako toto středomořské jídlo z jednoho hrnce s noky a salsicciou. Salsiccia je typická italská, hrubě smažená klobása, která svou zvláštní chuť získává z fenyklu, česneku a mnoha dalších koření. Skvělá změna oproti maďarským nebo vídeňským klobásám!
Rychlé těstoviny z jednoho hrnce
Přísady
300 g salsiccie
1 cibule
3 stroužky česneku
olej na smažení
120 ml zeleninového vývaru
120 ml bílého vína
400 g rajčatové passaty
150 gramů smetany
Sůl pepř
chilli vločky
600 g noků (chlazených)
80 g strouhaného parmazánu
Tip: Pokud chcete vynechat bílé víno, stačí zdvojnásobit množství vývaru!
Příprava
1 Klobásky nařízněte a oloupejte. Oloupané nakrájejte na kousky veliké jako sousto. Poté nadrobno nakrájejte cibuli a stroužky česneku.
2 Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a salsicciu osmažte do hněda. Přidejte cibuli a česnek a krátce orestujte. Zalijte bílým vínem a zeleninovým vývarem, krátce povařte a pak vmíchejte rajčata a smetanu. Dochuťte solí a pepřem. Pokud máte rádi skutečně pikantní pokrmy, přidejte chilli.
3 Potom přidejte i noky, stáhněte plamen a přikryté vařte asi 6–8 minut, dokud noky nejsou hotové. Mezitím stále míchejte!
4 Nakonec noky naservírujte v hlubokých talířích a posypte strouhaným parmazánem. Pokud chcete, můžete přidat lístky čerstvé bazalky.
Udělejte si noky sami
Vyrobit si gnocchi doma není žádná velká věda, potřebujete:
Ingredience
400 g brambor
200 g světlé mouky (např. pšeničná 550 nebo špaldová 630)
50 g krupice z tvrdé pšenice
Postup
1 Brambory uvařte, oloupejte a poté prolisujte.
2 Rozmačkané smíchejte s moukou a krupicí a zpracujte ve vláčné, hladké, nelepivé těsto.
3 Podle chuti trochu osolte, opepřete a posypejte muškátovým oříškem. Hotové těsto nechte deset minut odpočívat.
4 Z těsta tvarujte válečky o tloušťce prstu, odkrajujte stejné kousky, tvarujte kuličky a lehce zploštěte pomoučenou vidličkou, abyste vytvořili typický tvar noků.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-one-pot-pasta-rezept-gnocci-scharfe-salsiccia
Sledujte nás na sociálních sítích: