Těstoviny má rád každý. Recept na zelené těstoviny Jamieho Olivera je také plný vitaminů a minerálů.
Je „jíst více zeleniny“ na vašem seznamu novoročních předsevzetí? Pak má televizní šéfkuchař Jamie Oliver připravený ten správný pokrm. Jeho recept na zelené těstoviny kombinuje spoustu zelené zeleniny (špenát, pórek, brokolici a hrášek, abychom byli přesní) s lahodnými těstovinami a parmazánem. Pokrm je poměrně bohatý na vitaminy a zasytí. Lepší už to být nemůže, že?
Zelené těstoviny Jamieho Olivera
Přísady na 2–3 porce
6 tyčinek jarní cibulky
1 pórek
1 brokolice
olivový olej
2 stroužky česneku
100 g zmrazeného špenátu
2 hrsti mraženého hrášku
sůl a pepř
450 g těstovin (např. penne)
50 g strouhaného parmazánu nebo Grana Padano plus trochu na podávání
Volitelně: čerstvé bylinky (např. bazalka, petržel nebo máta)
Příprava
1 Jarní cibulku a pórek omyjeme a rozpůlíme a poté nakrájíme na malé půlměsíčky. Brokolici zbavíme stopky a oddělíme růžičky.
2 Ve velké pánvi rozehřejeme na středně vysokou teplotu trochu olivového oleje. Přidáme jarní cibulku, pórek a růžičky brokolice. Česnek nasekáme nadrobno a také orestujeme.
3 Poté do pánve přidáme mražený špenát a hrášek a poměrně hodně osolíme a opepříme. Pak restujeme všechnu zeleninu 10 až 15 minut, dokud nezměkne a špenát nerozmrzne. Pravidelně mícháme.
4 Mezitím uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu. Asi čtyři minuty před koncem vaření přidáme růžičky brokolice.
5 Do pánve na zeleninu nalijeme asi 200 ml vody z těstovin. Směs můžeme nechat tak nebo ho rozmixovat tyčovým mixérem, aby se vytvořila hladká omáčka. Nakonec těstoviny a růžičky brokolice scedíme a přidáme do pánve na zeleninu. Přilijeme trochu olivového oleje a 50 gramů nastrouhaného parmazánu a dobře promícháme.
6 Nakonec uložíme zelené těstoviny na talíře a ozdobíme zbylým parmazánem a případně čerstvými bylinkami.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-gesunde-ernaehrung-jamie-oliver-gruene-pasta-ist-der-hit
Sledujte nás na sociálních sítích: