Už se také těšíte na první Aperol Spritz, který si budete moci dát za prvních teplých slunečních paprsků na zahradní lavičce? My také, ale na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Do té doby můžete vyzkoušet tento úžasný recept na tvarohový koláč s Aperolem.
Krémový dort s ricottou, těstem z ovesných vloček a ovocnou polevou z meruněk – to zní jako dokonalý recept na tvarohový koláč, že? Cheesecake Aperol vás okamžitě dostane do dobré nálady a chutná nebesky lahodně! Rozhodně ho ale nepečte pro žádnou návštěvu –protože tento sladký dezert sníte nejraději úplně sami!
Cheesecake Aperol
Ingredience na těsto
2 lžíce hnědého cukru
140 g másla (tekutého)
250 g ovesných sušenek
Náplň
400 g šlehačky
700 g ricotty
10 plátků želatiny
Kůra a šťáva z bio pomeranče
2 lžíce Aperolu
120 g cukru
Poleva
600 g meruněk
Šťáva z ½ pomeranče
3 lžíce Aperolu
2 lžíce cukru
strouhaný kokos
Příprava těsta
Formu o velikosti asi 26 cm vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte velkým množstvím másla. Poté vložte do sáčku sušenky a rozdrobte je válečkem. Smíchejte drobenku s máslem. Směs natlačíme na dno formy a dáme na hodinu do lednice.
Příprava polevy
Meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. 250 g meruněk nakrájíme na malé kousky a v hrnci podusíme se šťávou z půlky pomeranče a 2 lžícemi cukru asi 5 minut. Poté vše rozmixujeme na pyré a přelijeme přes sítko. Nakonec vmícháme Aperol.
Kandované plátky pomeranče
2 bio pomeranče omyjte horkou vodou, otřete dosucha a nakrájejte na 12 tenkých plátků. Svařte 4 lžíce hnědého cukru se 75 ml vody. Plátky pomeranče po částech podusíme 1–2 minuty, vyjmeme a necháme na pečicím papíře oschnout.
Příprava náplně
Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme ricottu, cukr, pomerančovou kůru a 2 lžíce pomerančové šťávy. Aperol rozehřejte na sporáku a rozpusťte v něm lístky želatiny. Vmícháme dvě lžíce ricottového krému a poté vmícháme do zbylého ricottového krému. Nakonec vmícháme smetanu a potřeme náplní dortový základ.
Cheesecake Aperol chlaďte asi 4 hodiny nebo lépe přes noc. Zbylé meruňky nakrájejte na měsíčky a rozprostřete je na dort. Pokapeme meruňkovou omáčkou s Aperolem a ozdobíme kokosovými lupínky.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezept-aperol-spritz-kaesekuchen
Sledujte nás na sociálních sítích: