Tento jednoduchý quiche s brokolicí a čedarem si zamiluje celá rodina! Chedar a kondenzované mléko dodají tomuto slanému koláči krémovou strukturu a listové těsto křupavý požitek.
A největší výhodou je, že vám v lednici vydrží až pět dní. Před podáváním jednoduše ohřejte nebo si jej dejte studený, podle toho, co vám více chutná. Pochutnáte si na něm k snídani i k večerní skleničce vína.
Brokolicovo-čedarový quiche
Ingredience
Balení listového těsta (cca 300 g)
1 čerstvé brokolice
1 ½ lžičky olivového oleje
1 vetší cibule
4 vejce
½ hrnku neslazeného kondenzovaného mléka
100 g strouhaného sýru Cheddar
¾ lžičky soli
¼ lžičky mletého pepře
Postup
1 Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Těsto nechejte rozmrazit při pokojové teplotě (pokud používáte chlazené těsto, nechce při pokojové teplotě chvíli povolit, aby se vám netrhalo).
2 Na pomoučněné ploše vyválejte z těsta kulatou placku, o průměru trochu větším, než je vaše koláčová forma. Vložte dovnitř formy a pomocí prstů lehce stlačte na dně i po stranách tak, abyste vytvořili korpus uvnitř celé formy, včetně okrajů (vznikne vám jakási mistička).
3 Pečte, dokud těsto lehce nezhnědne, tedy 10 až 15 minut. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout (asi 10 minut). Snižte teplotu trouby na 180 stupňů.
4 Brokolici rozdělte na růžičky a nasekejte najemno. Vařte ve vroucí vodě cca 3 minuty, aby byla lehce sklovitá, nesmí se rozvařit! Můžete také použít tzv. „brokolicovou rýži“, která se prodává mražená v pytlíku, již nasekaná a připravená k použití.
5 Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a osmažte cibuli dozlatova (cca 8 až 10 minut).
6 V míse pak vyšlehejte vejce a kondenzované mléko. Vmíchejte brokolici, cibuli, sýr, sůl a pepř. Směs nalijte do vychladlého korpusu.
7 Pečte, dokud střed neztuhne a okraje nezezlátnou, 30 až 35 minut. Před podáváním nechte odstát a vychladnout.
Zdroj: názor autorky
Sledujte nás na sociálních sítích: