Hledáte novou a neotřelou inspiraci pro přípravu své běžné snídaně? Zkuste něco nového, co vás zasytí na dlouhou dobu a co neobsahuje tzv. prázdné kalorie.
Příprava není nijak složitá, pokud umíte připravit běžnou omeletu, máte vyhráno. Příprava té vaječné se totiž od klasické zas tak moc neliší. Jen si po jejím usmažení místo marmelády, džemu, nutelly apod., přizvěte avokádo a uzeného lososa.
Zajímavá kombinace, že ano? A také velice chutná a uspokojující. Po téhle snídani mít hlad nebudete, to nám věřte! Obsahuje totiž tzv. zdravé tuky, které pomáhají zahnat hlad, a vláknina z avokáda vám pomůže cítit se déle sytí.
Omeleta s avokádem a uzeným lososem
Nutriční hodnoty
Velikost porce: 1 omeleta
Na porci: 323 kalorií; bílkoviny 19 g, sacharidy 5,3 g, vláknina 3,4 g, tuk 25 g
Ingredience
2 velká vejce
1 lžička mléka
Špetka soli
1 lžička extra panenského olivového oleje (plus 1/2 lžičky k servírování)
¼ avokáda, nakrájené na plátky
50 g uzeného lososa
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
Postup
1 V malé misce rozšlehejte vejce s mlékem a solí. Na malé nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním výkonu sporáku lžičku oleje.
2 Jakmile je pánev rovnoměrně rozehřátá, přilijte vaječnou směs, párkrát pánví zakružte, aby se rovnoměrně rozlila do všech stran a vytvořila souvislou vrstvu na dně pánve.
3 Smažte, dokud spodní část omelety neztuhne (a střed zůstane ještě mírně tekutý, tj. 1 až 2 minuty).
4 Pak omeletu otočte a smažte z druhé strany, dokud neztuhne, tedy ještě asi 30 sekund.
5 Přeneste na talíř. Vrch omelety ozdobte nakrájeným avokádem, lososem a bazalkou. Pokapejte zbylou 1/2 lžičky oleje.
Snídaně je přirozeně bezlepková, a navíc také low carb. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení také aktivní jedinci a sportovci. Na své si tedy přijde úplně každý! Je to přesně to eso v rukávu, které můžete vytasit na kohokoli, komu ráno budete chystat snídani
Variace
Pokud chcete základní recept trochu obměnit, přidejte malou hrst krájených oliv, posypejte trochou rozdrobeného balkánského sýra (cca 20 g), nebo zasypejte lžičku strouhaného parmazánu.
Zdroj: názor autorky
Sledujte nás na sociálních sítích: