Prostreno.cz

Rychlý recept na krémovou česnekovou polévku

Krémová, lahodná, intenzivní – taková je krémová česneková polévka. Máme pro vás recept.

Předpokládá se, že původně se česnek pěstoval ve Střední Asii asi před 5000 lety a přes Blízký východ se nakonec dostal až do Evropy.Česnek se používá téměř ve všech kulturách a kuchyních. Odjakživa se používal nejen jako kořenící přísada, ale také jako léčivka. Je dobře známo, že česnek udržuje krev, srdce a cévy zdravé. Daleko méně známé je, že hlíza jako přírodní antibiotikum může pomoci při léčbě infekcí močových cest a lze ji použít i při léčbě nachlazení.

Nemorální, ale účinný

Podle středověké medicíny prý česnek podněcoval i milostný chtíč, což mu tehdy dodávalo nemorální obraz. Vztah k česneku byl tedy rozdělený už v minulosti – i když ze zcela jiných důvodů než dnes, kdy na dva tábory lidi rozděluje především jeho typická chuť.

Přírodní antibiotikum

Česnek lze označit za přírodní antibiotikum, které na rozdíl od chemických podporuje udržení zdravé střevní mikroflóry. A protože střevní mikroflóra tvoří největší část lidského imunitního systému, česnek tak přispívá k jeho posílení.

Česnek v kuchyni

Chcete zkusit něco nového? Pak vám doporučujeme tento recept na krémovou polévku. Lahodná česneková polévka dosahuje dokonalé rovnováhy mezi intenzivní a krémovou a je rychlá a zároveň snadná na přípravu. Ať už jako předkrm nebo hlavní chod! 

Recept na krémovou česnekovou polévku

Ingredience na 4 porce

1 cibule

1 velký stroužek česneku

500 ml mléka

500 ml hovězího vývaru

45 g másla

30 gramů mouky

5 lžic studené smetany ke šlehání

1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku

sůl

pepř

Příprava

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Poté orestujeme ve velkém hrnci na másle, přidáme mouku a orestujeme.

2. Do hrnce přidáme mléko a hovězí vývar a vaříme 10 minut.

3. Mezitím ve vysoké míse vyšleháme ručním mixérem smetanu do tuha a dáme stranou.

4. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme do polévky. Dochutíme podle chuti muškátovým oříškem, solí a pepřem. Poté ozdobíme šlehačkou a polévku podávejte teplou třebas opečenou bagetou.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-schnelles-rezept-cremige-knoblauchsuppe





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba