Jsou to jen nudle. Ale každý ví, jak velká někdy může být touha po oblíbených těstovinách. Za talíř špaget byste toho dali hodně, zvlášť po náročném dni. A dokonce milion dolarů za špagety podle našeho amerického receptu.
V našem receptu na špagety za milion dolarů se snoubí sametová ricotta se smetanovým sýrem a omáčkou z dušeného masa a vzniká tak neuvěřitelně lahodný pokrm z trouby. Nejlépe si vychutnáte sami, ale pokud budete chtít, můžete se rozdělit s rodinou a přáteli. Asi vám za to milion korun – nebo dolarů – nenabídnou, ale dostanete jistě spoustu chvály.
Americké zapečené špagety
Ingredience
250 gramů špaget
500 g mletého hovězího masa
1 nakrájená cibule
2 stroužky česneku, nakrájené
400 g rajčatové passaty
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky černého pepře
85 g smetanového sýra
200 gramů sýra ricotta
200 gramů zakysané smetany
3 jarní cibulky, zbavené bílých konců, stonky nakrájené na plátky
200 g strouhaného sýru čedar
Příprava
1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a dáme stranou.
2. Ve velké pánvi opečeme mleté hovězí maso, dokud se nerozdrobí, poté přidáme cibuli a česnek. Občas zamícháme a smažíme, dokud hovězí maso není růžové, trvá to asi 6–8 minut. Přebytečný tuk slijeme.
3. Vmícháme drcená rajčata, osolíme, opepříme a směs přivedeme k varu.
4. Snížíme teplotu a přikryté vaříme 20 minut. Občas promícháme, dokud směs nezhoustne.
5. Troubu předehřejeme na 180 °C. V malé misce rozmačkáme vidličkou smetanový sýr, ricottu a zakysanou smetanu. Vmícháme i jarní cibulku.
6. Uvařené špagety rozložíme do zapékací mísy, poklademe směsí ricotty a rovnoměrně rozetřeme. Sýrovou vrstvu přelijeme omáčkou z mletého hovězího masa a rozetřeme od kraje ke kraji. Posypeme sýrem čedar a poté mísu přikryjeme alobalem.
7. Pečeme 25 minut. Potom odstraníme alobal a pečeme dalších 5–10 minut, dokud sýr nezačne dělat bubliny a na povrchu hnědnout.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-amerikanische-million-dollar-spaghetti
Sledujte nás na sociálních sítích: