Pokud máte rádi guláš, jistě si zamilujete i tento. Je totiž připravený rychle – s kuřecím masem a cizrnou.
Milujeme recepty z jednoho hrnce! Stačí jen všechny ingredience naházet do jednoho hrnce a dál se nestarat. A na umytí zůstane také jen jeden hrnec. Lepší už to být nemůže, že? A právě proto je tento vydatný guláš s kuřecím masem a cizrnou nejlepší volbou. Je rychlý a jednoduchý na přípravu. Díky orientálnímu koření vás pokrm zahřeje zevnitř a chutná tak dobře, že si ho budete chtít dát znovu a znovu. Žádný problém, guláš lze připravit i ve velkém množství a v případě potřeby jej pak jednoduše ohřát. Zkuste to!
Kuřecí guláš s cizrnou
Ingredience na 4 porce
2 cibule
2 stroužky česneku
150 g suku (česneková klobása)
4 kuřecí prsní řízky
1 lžička mletého kmínu
1⁄2 lžičky mletých fenyklových semínek
265 g scezené konzervované cizrny
400 g konzervovaných rajčat nakrájených na kostičky
600 ml kuřecího vývaru
250 g smetanového jogurtu
1/2 lžičky směsi koření Ras el-Hanout
2 lžíce lístků máty
200 g zelených fazolek, uvařených
2 lžíce oleje
sůl a pepř
Postup
1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Klobásu suku nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem, solí, pepřem a fenyklem. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi a poté vyjmeme. Osmahneme na ní suku, cibuli a česnek.
2. Přidáme maso, cizrnu, rajčata a vývar. Vaříme odkryté asi 20 minut.
3. Jogurt dochutíme solí a posypeme kořením Ras el-Hanout. Dušené maso ozdobíme mátou. Podáváme s jogurtovým dipem a fazolemi.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-schnelles-rezept-ein-topf-haehncheneintopf-kichererbsen
Sledujte nás na sociálních sítích: