Prostreno.cz

Recept na kuřecí guláš s cizrnou

Pokud máte rádi guláš, jistě si zamilujete i tento. Je totiž připravený rychle – s kuřecím masem a cizrnou.

Milujeme recepty z jednoho hrnce! Stačí jen všechny ingredience naházet do jednoho hrnce a dál se nestarat. A na umytí zůstane také jen jeden hrnec. Lepší už to být nemůže, že? A právě proto je tento vydatný guláš s kuřecím masem a cizrnou nejlepší volbou. Je rychlý a jednoduchý na přípravu. Díky orientálnímu koření vás pokrm zahřeje zevnitř a chutná tak dobře, že si ho budete chtít dát znovu a znovu. Žádný problém, guláš lze připravit i ve velkém množství a v případě potřeby jej pak jednoduše ohřát. Zkuste to! 

Kuřecí guláš s cizrnou

Ingredience na 4 porce

2 cibule

2 stroužky česneku

150 g suku (česneková klobása)

4 kuřecí prsní řízky

1 lžička mletého kmínu

1⁄2 lžičky mletých fenyklových semínek

265 g scezené konzervované cizrny

400 g konzervovaných rajčat nakrájených na kostičky

600 ml kuřecího vývaru

250 g smetanového jogurtu

1/2 lžičky směsi koření Ras el-Hanout

2 lžíce lístků máty

200 g zelených fazolek, uvařených

2 lžíce oleje

sůl a pepř

Postup

1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Klobásu suku nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem, solí, pepřem a fenyklem. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi a poté vyjmeme. Osmahneme na ní suku, cibuli a česnek.

2. Přidáme maso, cizrnu, rajčata a vývar. Vaříme odkryté asi 20 minut.

3. Jogurt dochutíme solí a posypeme kořením Ras el-Hanout. Dušené maso ozdobíme mátou. Podáváme s jogurtovým dipem a fazolemi.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-schnelles-rezept-ein-topf-haehncheneintopf-kichererbsen





Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar Alena Baldenweg
27.03.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba