Přinášíme perfektní recept na víkend – kouzelný pudinkový dort je sladký, krémový a neuvěřitelně lahodný.
Zdá se vám pečení dortu s několika vrstvami složité? I my jsme si to mysleli – dokud jsme nepoznali kouzelný pudinkový dort. Potřebujete jen šest ingrediencí na těsto, ze kterého se později při pečení stanou tři vrstvy: tenký základ, krémový, pudinkový střed a nadýchaná, sušenková vrstva navrch.
Babiččin kouzelný pudinkový dort
Ingredience
115 g másla
480 ml mléka
4 vejce
150 g moučkového cukru
1 lžíce vody
130 g mouky
volitelně: vanilkový extrakt nebo pasta
Dále budete potřebovat čtvercový pekáč o rozměrech 20 x 20 cm. Pokud použijete jinou formu, musí být pevná a nepropustná, protože těsto je velmi tekuté.
Postup
1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů horní/spodní ohřev a formu na pečení vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem.
2. Máslo rozpustíme a poté necháme vychladnout. Mléko ohřejeme v hrnci nebo v mikrovlnné troubě, dokud nebude vlažné.
3. Oddělíme žloutky a bílky a bílky ušleháme dotuha. Tip: Vyšlehané bílky jsou obzvláště tuhé, když jsou tyče mixéru a mixovací nádoby zcela bez tuku. Pokud chcete mít jistotu, potřete misku trochou octa.
4. V druhé míse ušleháme žloutky a moučkový cukr do nadýchané hmoty a poté další dvě až tři minuty vmícháme vychladlé máslo a vodu. Poté přidáme mouku a mléko, případně ještě trochu vanilkového extraktu nebo pasty.
5. Opatrně vmícháme třetinu bílků. Tento krok opakujeme ještě dvakrát, dokud bílek zcela nespotřebujeme. Potom těsto nalijeme do formy a pečeme 50 až 60 minut. Hotový pudinkový koláč necháme dostatečně vychladnout, aby ztuhl.
Nejdůležitější tipy na pečení
Opatrně, ale rychle vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Když po 45 minutách pečení dosáhne koláč ideálního zhnědnutí, zakryjeme ho alobalem.
Magický dort funguje nejlépe v troubě s horním a spodním ohřevem.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-omas-rezept-magischer-puddingkuchen
Sledujte nás na sociálních sítích: