Kručí vám v břiše a vy potřebujete něco lahodného, čím byste sebe i rodinu zasytili? Pak jsou pro vás ideální tyto vydatné farmářské brambory!
Pokud potřebujete rychle zasytit hladové krky, nejlepší jsou recepty „z jednoho hrnce“. Zapečené farmářské brambory z našeho receptu připravíte snadno a rychle, a dokonce během vaření stihnete i jiné věci, protože většinu práce za vás odvedou sporák a trouba. Perfektní jídlo pro malé i velké, které ráda vařila už vaše babička! Vyzkoušejte náš jednoduchý recept!
Recept na zapečené farmářské brambory
Ingredience
750 gramů brambor
30 g másla plus trochu do formy
70 g slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
150 g Mettwurstu (typická německá klobása)
100 g čerstvé smetany
3 vejce
75 g šlehačky
7 lžic mléka
1 hrst petrželky
1 lžička kmínu
1 lžička mleté papriky
1 lžička majoránky
sůl a pepř
1 balíček strouhaného sýra
Postup
1. Nejprve uvaříme, oloupeme a nakrájíme brambory.
2. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cibuli, česnek a kostičky slaniny. Když cibule zesklovatí, přidáme plátky brambor a orestujeme.
4. Do pánve s bramborami přidáme koření, promícháme a přendáme do vymazané zapékací mísy.
5. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů cirkulujícího vzduchu.
6. Čerstvou smetanu nalijeme na brambory a uhladíme.
7. Mettwurst nakrájíme na plátky a rozdělíme navrch.
8. Petrželku omyjeme a nasekáme, rozšleháme s vejci, mlékem a smetanou a přidáme do mísy. Posypeme strouhaným sýrem, a nakonec zapékáme farmářskou mísu v troubě asi 35 minut.
Pokud Mettwurst neseženete nebo to není váš šálek čaje, můžete ho v receptu nahradit 200 g mletého masa. Mleté maso dobře opečeme, dochutíme pepřem a solí a na závěr potřeme smetanou.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-sattmacher-rezept-bauernauflauf-mettwurst
Sledujte nás na sociálních sítích: