Co získáte, když zkombinujete jemné hovězí maso s lahodnou zeleninou, bylinkami a kořením? Lahodný maďarský guláš!
Správně, toto je recept na maďarský guláš v pomalém hrnci, takže se připravte na minimální práci, a přitom spoustu chuti. Mohl by to být nejlepší recept na maďarský guláš, jaký jste kdy ochutnali!
Co je maďarský guláš
Pravý maďarský guláš údajně poprvé konzumovali pastýři v Maďarsku v 9. století. Tehdy se guláš neboli maďarský gulyás sušil na slunci a skladoval v pytlích vyrobených z ovčího žaludku, aby ho pastýři mohli snadno přepravovat s sebou. Když ho chtěli jíst, jednoduše do něj přidali vodu.
Před staletími ale určitě neměli kuchyňské nástroje (jako je pomalý hrnec), díky kterým je tento recept tak snadný a chutný.
Jak uvařit maďarský guláš
Ingredience
2 lžíce avokádového oleje
2–3 šálky nakrájených brambor
½ kg dušeného hovězího masa
½ cibule, nakrájená na plátky
1 šálek baby mrkve
6 šálků vývaru z hovězích kostí, nízký obsah sodíku
10 malých hub, celých a odstopkovaných
¾ šálku rajčatové pasty
4 rajčata, nakrájená na kostičky
1 červená paprika, nakrájená
½ šálku červeného vína
1 lžička uzené papriky
1 lžička sladké papriky
¼ lžičky muškátového oříšku
½ lžičky koriandru
4 stroužky česneku, nasekané
4 hřebíčky, celé
3 bobkové listy
3 snítky tymiánu
¼ lžičky hořčičného prášku
½ lžičky mořské soli
1 lžička pepře
Návod na přípravu
1. Pro tento recept budete potřebovat pomalý hrnec. Tato zařízení využívají vlhké teplo k vaření jídla po dlouhou dobu a jsou perfektní volbou pro jemné maso a celkově chutí nabitý guláš.
2. Nakrájejte brambory, červenou papriku, rajčata, česnek a cibuli.
3. Ve velké pánvi na středně vysokém ohni poduste hovězí maso na avokádovém oleji s oběma paprikami, muškátovým oříškem, koriandrem, hřebíčkem, česnekem, bobkovým listem, tymiánem, hořčicí, solí a pepřem. To by mělo trvat asi pět až 10 minut, nebo dokud nebudou lehce hnědé.
4. Přidejte červené víno.
5. Do pomalého hrnce přidejte syrovou nakrájenou zeleninu spolu s rajčatovou pastou.
6. Přidejte dušené hovězí maso a vydatný vývar z hovězích kostí.
7. Jakmile je vše v pomalém hrnci, vařte na nízkém stupni šest až osm hodin.
8. Podávejte se svými oblíbenými těstovinami.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: