Honí vás mlsná? Co může být lepšího, než uspokojit své chuťové buňky sušenkami vlastní výroby! Tyto jednoduché recepty zvládne doslova každý. Co říkáte na máslové, ovesné nebo kokosové s banánem?
Na snídani, ke kafíčku či k odpolednímu čaji? Domácí sušenky jsou zkrátka ideální. A jsou snazší, než si myslíte! Jak na to?
Ovesné sušenky
Budete potřebovat:
-
1 šálek ovesných vloček
- 1 šálek špaldové mouky (může být i klasická)
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/2 šálku nadrcených vlašských ořechů
- 3 lžíce medu
- 120 gramů másla
- lžičku jedlé sody
- špetku skořice
Postup: Ve větší míse promíchejte ovesné vločky, prosátou mouku, cukr, ořechy a skořici. Rozehřejte máslo spolu s medem, v horké vodě rozmíchejte jedlou sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs pak nalijte do suché vločkové směsi a důkladně promíchejte. Troubu rozehřejte na 150 stupňů. Dejte na plech pečicí papír a z těsta tvarujte malé hromádky. Nechte mezi nimi více prostoru, protože se roztečou do tvaru placiček. Pečte 15-20 minut dozlatova, poté je sundejte z plechu a nechte vychladnout na mřížce.
Máslové sušenky s brusinkami
Budete potřebovat:
-
200 gramů špaldové mouky
- 80 gramů přepuštěného másla
- 50 gramů třtinového cukru
- brusinky
Postup: Smíchejte mouku s třtinovým cukrem, přidejte máslo a vypracujte těsto. Z něj pak vytvořte malé placičky a pokládejte na plech vyloženým pečicím papírem. Doprostřed každého kusu vložte jednu brusinku. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 20 minut. Po vychladnutí na mřížce se můžete pustit do mlsání.
Kokosové sušenky s banánem
Budete potřebovat:
- 2 zralé banány
- 1 a 1/2 šálku strouhaného kokosu
Postup: Do mixéru nasypte kokos, přidejte banány a rozmixujte dohladka Vzniklé těsto pak lžící pokládejte na pečící papír, který předtím lehce potřete olejem. Uhlaďte na tenkou placku, ze které vykrájejte sušenky do tvaru dle libosti. Fantazii se meze nekladou! Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut.
Nechte si chutnat!
Sledujte nás na sociálních sítích: