Prostreno.cz

Domácí zapečené müsli, je jepší a levnější než z obchodu

Nic proti kupovaným müsli, ale domácí je domácí. Budete překvapeni, jak je to snadné. Výhodou domácího müsli je, že přesně znáte jeho složení a můžete si být jisti, že bude obsahovat jen ty nejlepší suroviny. Tak co, vyzkoušíte domácí voňavé müsli?

Na trhu najdete nespočet značek a druhů müsli, někdy může být únavné sledovat všechny ty hodnoty uvedené na obale, pročítat složení, zda tam není něco, co nechcete. Máme pro vás 3 skvělé recepty na domácí zapečené müsli. Jaké bude vaše oblíbené?

1. Kokosové müsli

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky ovesných vloček (můžou být i bezlepkové)
  • 4 hrnky strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku nasekaných mandlí
  • 1/3 hrnku bezlepkových sušenek
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 čajovou lžičku skořice
  • špetku soli
  • 4 lžičky rozpuštěného kokosového oleje
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky kokosového extraktu

Postup
Předehřejte troubu na 150 °C. Připravte si velký plech s vyšším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.

Ve velké míse smíchejte vločky, kokos, mandle, sušenky, hnědý cukr, skořici a sůl. V malém hrnci rozmíchejte metličkou rozehřátý kokosový olej, javorový sirup, vanilkový a kokosový extrakt. Nalijte tekutou směs do suchých přísad a důkladně promíchejte.

Takto připravené müsli rozprostřete na plech v rovnoměrné vrstvě. Müsli pečte přibližně 30 minut, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Nezapomeňte müsli každých 10 minut promíchat. Hotové, vychladlé müsli skladujte v uzavřené nádobě nejdéle po dobu 1 měsíce.

2. Dýňové müsli

Budete potřebovat:

  • 5 hrnků ovesných vloček (můžou být i bezlepkové)
  • 2 čajové lžičky perníkového koření
  • špetku soli
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/2 hrnku dýňového pyré
  • 1/4 hrnku jablečného pyré
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku sušených brusinek
  • 1/2 hrnku bezlepkových sušenek

Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Připravte si velký plech s vyšším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.

Ve velké míse smíchejte vločky, koření a sůl. Dobře promíchejte. V menší misce metličkou smíchejte hnědý cukr, dýňové a jablečné pyré, javorový sirup a vanilkový extrakt. Nalijte tekutou směs do suchých přísad a důkladně promíchejte.

Pečte 20 minut, poté vyndejte z trouby, promíchejte a pečte dalších 15-20 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, přidejte brusinky, sušenky a dobře promíchejte. Vychladlé müsli skladujte v dobře uzavřené nádobě.

3. Müsli s brusinkami a oříšky

Budete potřebovat:

  • 4 hrnky ovesných vloček (můžou být i bezlepkové)
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku pšeničných klíčků
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1 čajovou lžičku soli
  • 6 polévkových lžic řepkového oleje
  • 1/2 hrnku medu
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 1 hrnek sekaných mandlí
  • 1 hrnek sušených brusinek

Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Připravte si velký plech s vyšším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.

Ve velké míse smíchejte vločky, kokos, pšeničné klíčky, sůl a skořici. Dobře promíchejte. V menší misce metličkou smíchejte olej, med, hnědý cukr a vanilkový extrakt. Směs bude hustá, ale to je dobře. Postupně přilévejte tekutou směs do suchých přísad a důkladně promíchejte.

Takto připravené müsli rozprostřete na plech v rovnoměrné vrstvě. Dejte do trouby a pečte 20-30 minut dozlatova, po 10 minutách vždy müsli promíchejte. Do hotového müsli zamíchejte brusinky a mandle. Vychladlé müsli skladujte v dobře uzavřené nádobě.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba