Rajčata a sýr jsou typické přísady na pizzu. Ale ovesné vločky? Uvidíte, že něco do sebe to má…
Ať už jako normální müsli, kaše nebo i ve smoothie – ovesné vločky najdou mnohostranné využití. Jsou totiž ze všech běžných obilovin pravděpodobně nejlepší a nejzdravější. Bez glutamátu a zároveň velmi bohaté na živiny.
A díky tomu všemu se setkáváme se stále novými recepty, kdy je běžná mouka nahrazována ovesnými vločkami. A nakonec není divu, že jejich použití se rozšiřuje i na tradiční recepty.
Zdravější pizza
Skuteční fandové pizzy nepřikládají nemalou váhu jen obloze – ať už je to ananas, vejce nebo tuňák – důležité je pro ně také těsto. Ale zrovna to je jako na potvoru dělané z bílé mouky, která není úplně nejlepší přítel našich boků a břicha. Ale existuje geniální trik, jak svoji oblíbenou pizzu posunout na žebříčku zdravých potravin hodně vysoko – prostě vyměňte mouku za namleté ovesné vločky!
Jak udělat pizzu z ovesných vloček
Namelte hrníček ovesných vloček v kuchyňském robotu na hrubou ovesnou mouku. Přidejte špetku soli, čtvrtinu čajové lžičky prášku do pečiva, tři bílky a čtvrt hrníčku mléka. Zpracujte všechny přísady do těsta a vytvarujte z něj podklad pro pizzu, nejlépe na speciální plech na pizzu. Těsto upečte asi 10 minut při 200 stupních. Následně můžete těsto obložit svými oblíbenými přísadami. Potom dejte ještě na několik minut do trouby (podle typu přísad) a úplně nakonec si ji úplně bez špatného svědomí vychutnejte.
Sledujte nás na sociálních sítích: