Prostreno.cz

Poširované hrušky

Hrušky s borůvkovou omáčkou.

16.09.2016 sun
35min

20min příprava

15min vaření

616 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vhodného hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Povařte, až se rozpustí cukr.
  2. Přidejte hrušky a na mírném ohni povařte 6 až 10 minut - podle zralosti hrušek. Odstraňte z tepla a nechte hrušky vychladnout.
  3. Do rendlíku nalijte 180 ml šťávy, ve které jste vařili hrušky.
  4. Šťávu zahřejte a za stálého míchání přidejte škrob. Míchejte, až se škrob rozpustí.
  5. Přidejte borůvky a citronovou kůru. Podle chuti můžete přidat lžičku medu.
  6. Vařte 4 - 5 minut, borůvky by měly zůstat co nejvíc vcelku.
  7. Hrušky podávejte s borůvkami, ozdobené kouskem máty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,08 g
  • Sacharidy:

    1213,35 g
    • Cukry:

      352,30 g
  • Tuky:

    185,22 g
  • Vláknina:

    481,20 g

Aktivita pro spálení:

1176 kcal
147

minut jízdy na kole

112

minut běhu

351

minut uklízení





Podobné recepty

Čokoládový dezert s malinami

(14 hlasů)
30min
1280 kJ

Cuketová bábovka

(21 hlasů)
1h a 20min
1162 kJ

Kokosová bábovka

(17 hlasů)
1h a 30min
1167 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Poširované hrušky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba