Prostreno.cz

Polévka z cizrny

Jemná luštěninová polévka zahuštěná ovesnými vločkami.

20.09.2016 lentilka
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

311 kJ / 74 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu den předem propláchněte a pak namočte do studené vody.
  2. Druhý den vodu slijte a luštěninu uvařte doměkka v čerstvé vodě se saturejkou.
  3. Zvlášť v rendlíku na másle orestujte cibulku, přidejte drobně nasekaný česnek a po chvilce i jemné ovesné vločky. Vše krátce na mírném ohni restujte.
  4. Vločky s cibulkou vmíchejte do polévky, polévku krátce povařte, podle chuti osolte a nechte pod poklicí 5 minut dojít.

TIP:

Do polévky můžete přidat kostku zeleninového vývaru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,24 g
  • Sacharidy:

    227,06 g
    • Cukry:

      37,14 g
  • Tuky:

    40,72 g
  • Vláknina:

    62,22 g

Aktivita pro spálení:

251 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Česnečka s toustem

(15 hlasů)
50min
494 kJ

Polévka s houbami shiitake

(14 hlasů)
30min
117 kJ

Polévka z hub enoki

(14 hlasů)
30min
710 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

cizrna

364 kcal / 100g
B19 g
S60 g
T6 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z cizrny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba