Prostreno.cz

Omeleta s květákem

Omeletu můžete podávat jako svačinu, nebo jako hlavní chod.

23.09.2016 sun
35min

20min příprava

15min vaření

744 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák vařte 5 minut v osolené vodě, pak přelijte studenou vodou sceďte a nechte dobře okapat.
  2. Květák nasekejte a dejte do mísy, přidejte pokrájený pórek, na kostičky nakrájenou slaninu, sýr, vejce, mouku, kypřící prášek, nasekanou pažitku, podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, pak nalijte do pánve připravenou směs.
  4. Pečte, až začnou vejce tuhnout.
  5. Omeletu otočte pomocí dvou obraceček, nebo pomocí talíře a dopečte.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,69 g
  • Sacharidy:

    58,84 g
    • Cukry:

      15,42 g
  • Tuky:

    178,16 g
  • Vláknina:

    9,30 g

Aktivita pro spálení:

605 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

180

minut uklízení





Podobné recepty

Omeleta s bylinkami a nivou

(45 hlasů)
20min
702 kJ

Míchaná vajíčka s paprikou

(36 hlasů)
35min
601 kJ

Nákyp z celozrnného pečiva

(37 hlasů)
1h a 15min
615 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omeleta s květákem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba