Prostreno.cz

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou v indonéském stylu.

05.10.2016 lentilka
50min

30min příprava

20min vaření

931 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké míse prošlehejte dohromady kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku, limetkovou šťávu ,prolisovaný česnek a koriandr.
  2. Vepřovou panenku „nařízněte“ na plátky, spodní část masa zůstane vcelku.
  3. Maso vložte do připravené marinády. Marinujte 20 minut, nebo přes noc.
  4. Maso vyndejte z marinády a nechte přebytečnou marinádu okapat (maso můžete otřít papírovou utěrkou).
  5. Marinádu nalijte do rendlíku, přidejte 50 ml vody, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a duste přibližně 8 minut.
  6. Na středně předehřátém stolním, nebo venkovním grilu maso za stálého otáčení grilujte 7 - 10 minut, pak nechte maso na desce 5 minut odpočinout.
  7. Maso podávejte přelité omáčkou a s oblíbenou dušenou zeleninou.
  8. Podle potřeby můžete maso lehce osolit.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,29 g
  • Sacharidy:

    30,68 g
    • Cukry:

      10,62 g
  • Tuky:

    97,82 g
  • Vláknina:

    8,92 g

Aktivita pro spálení:

314 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso na tymiánu

(13 hlasů)
1h a 50min
589 kJ

Uzené maso s dušenou cibulí

(11 hlasů)
40min
609 kJ

Pečený bůček

(12 hlasů)
1h a 20min
1182 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sójová omáčka

53 kcal / 100g
B8 g
S4 g
T0 g

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g

koriandr

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T18 g

Limetková šťáva

25 kcal / 100g
B0 g
S8 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s arašídovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba