Prostreno.cz

Králičí karbanátky

Králičí maso je lehce stravitelné. Karbanátky s omáčkou chutnají skvěle.

02.11.2016 lentilka
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

891 kJ / 212 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mleté králičí maso dejte do misky, přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev a slaninu.
  2. Přidejte strouhanku, vejce, pepř, kmín, sůl a tymián.
  3. Vše důkladně vymíchejte.
  4. Z hmoty tvořte karbanátky a postupně je opečte na oleji.
  5. Olej slijte, na stejnou pánev uložte zpět karbanátky, zalijte je vývarem a duste na mírném ohni 40 minut.
  6. Na másle nechte zesklovatět pokrájenou šalotku, přisypte mouku a restujte 2-3 minuty.
  7. Mouku zalijte smetanou, přidejte hořčici a povařte na mírném ohni 15 minut. Dochuťte solí, octem a cukrem.

TIP:

Mrkev můžete nastrouhat na hrubém struhadle, místo mouky zahustěte omáčku instantní jíškou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    322,84 g
  • Sacharidy:

    147,40 g
    • Cukry:

      47,72 g
  • Tuky:

    313,27 g
  • Vláknina:

    17,66 g

Aktivita pro spálení:

769 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na bílém víně s hrozny

(12 hlasů)
1h a 50min
690 kJ

Králík s hořčičnou omáčkou

(22 hlasů)
1h a 20min
744 kJ

Králík na smetaně s tymiánem

(26 hlasů)
1h a 45min
601 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králičí karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba