Prostreno.cz

Zajíc na divoko

Staročeská příprava zajíce.

21.11.2016 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

746 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozinky namočte do vody.
  2. Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  4. Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  5. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  6. Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list, podle potřeby zalijte vodou a duste doměkka.
  7. 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu scezené rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  8. Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  9. Omáčku můžete zředit masovým vývarem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    575,00 g
  • Sacharidy:

    530,36 g
    • Cukry:

      97,82 g
  • Tuky:

    168,90 g
  • Vláknina:

    133,00 g

Aktivita pro spálení:

897 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

267

minut uklízení





Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

(22 hlasů)
1h a 20min
744 kJ

Králík na smetaně s tymiánem

(26 hlasů)
1h a 45min
601 kJ

Marinovaný králík

(14 hlasů)
1h a 35min
680 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zajíc na divoko

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba