Prostreno.cz

Vánoční štola

Tradiční německá obdoba naši vánočky, plná kandovaného ovoce a ořechů.

30.11.2016 lentilka
2h a 15min

1h a 30min příprava

45min vaření

1404 kJ / 335 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cukr a máslo, nebo heru vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, citronovou kůru, citronovou šťávu, rum a tvaroh.
  2. Ke směsi pak přidejte smíchanou mouku s práškem do pečiva a všechny oříšky a sušené ovoce.
  3. Vypracujte těsto, které nechte při pokojové teplotě hodinu odležet.
  4. Těsto rozdělte na dvě části, každou vyválejte a dvojím přehnutím vytvarujte štolu.
  5. Štoly položte na plech vyložený pečícím papírem přeloženou části dolů, potřete je rozpuštěným máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 - 45 minut. Jestli jsou štoly upečené vyzkoušejte špejlí.
  6. Po upečení štoly potřete směsí rozpuštěného másla a rumu a pocukrujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    143,65 g
  • Sacharidy:

    801,83 g
    • Cukry:

      335,00 g
  • Tuky:

    390,42 g
  • Vláknina:

    35,00 g

Aktivita pro spálení:

3648 kcal
456

minut jízdy na kole

347

minut běhu

1088

minut uklízení





Podobné recepty

Švestkový crumble

(16 hlasů)
1h a 5min
1175 kJ

Hruškový koláč

(27 hlasů)
1h a 30min
759 kJ

Čokoládový koláč

(17 hlasů)
55min
1300 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánoční štola

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba