Prostreno.cz

Hruškový koláč

Lahodný koláč s hruškami a krémem.

07.11.2016 sun
1h a 30min

45min příprava

45min vaření

759 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku, jedlou sodu, přidejte změklé máslo, stévii, vejce a vypracujte hladké těsto, které nechte v chladu 30 minut odpočinout.
  2. Mezitím si připravte náplň: Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý krém, který oslaďte stévii.
  3. Za občasného míchání nechte vychladnout a smíchejte ho s tvarohem.
  4. Těsto vtlačte do kulaté koláčové formy, okraje musí být až k okraji formy. Hrušky oloupejte, překrojte na polovinu, zbavte jádřinců, na povrchu mělce nařežte nožem a pokapejte citronovou šťávou.
  5. Krém rozprostřete na těsto a na krém položte půlky hrušek.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut.

TIP:

5 g (1 lžička) stévie sypké nahrazuje 4 lžičky řepného cukru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,21 g
  • Sacharidy:

    391,79 g
    • Cukry:

      75,90 g
  • Tuky:

    169,08 g
  • Vláknina:

    26,40 g

Aktivita pro spálení:

428 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Borůvkový závin

(22 hlasů)
60min
1002 kJ

Chlebíček s ostružinami

(14 hlasů)
1h a 5min
1247 kJ

Citronový koláč

(18 hlasů)
1h a 5min
1133 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba