Prostreno.cz

Polévka z červené čočky

Čočková polévka s uzeným tofu.

12.01.2017 sun
40min

15min příprava

25min vaření

159 kJ / 38 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, cibuli posypte paprikou, promíchejte a zalijte vodou.
  2. Přidejte propláchnutou červenou čočku a vařte téměř do rozvaření, přibližně 15 minut.
  3. Před koncem vaření přidejte do polévky miso pastu.
  4. Nakonec přidejte nastrouhané uzené tofu, majoránku, utřený česnek, nechte projít varem a odstavte.
  5. Podávejte ozdobené snítkou petrželky.
  6. Polévka je zahuštěná rozvařenou čočkou, je sytá a její předností je zejména rychlá příprava díky vlastnostem červené čočky.

TIP:

Miso je tradiční japonská kořenící pasta, koupíte v prodejnách zdravé výživy, nebo v marketech.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,49 g
  • Sacharidy:

    94,79 g
    • Cukry:

      10,01 g
  • Tuky:

    25,14 g
  • Vláknina:

    28,47 g

Aktivita pro spálení:

137 kcal
17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení





Podobné recepty

Chlebová polévka

(22 hlasů)
25min
450 kJ

Bramborový krém

(23 hlasů)
45min
149 kJ

Italská rybí polévka

(16 hlasů)
1h a 5min
224 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g

majoránka

271 kcal / 100g
B12 g
S60 g
T7 g

Miso pasta

199 kcal / 100g
B12 g
S26 g
T6 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené čočky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba