Prostreno.cz

Zelný pekáček

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně.

16.02.2017 Mikeš
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

551 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na proužky, nasypte ho do hrnce, zalijte vodou, osolte a 10 minut vařte. Po deseti minutách zelí sceďte a nasypte do větší mísy.
  2. V kastrolu nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Maso, zelí a rýži promíchejte v misce a dochuťte majoránkou.
  4. Směs dejte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  5. Ve vývaru rozšlehejte vejce a vývarem přelijte maso a zelí.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.
  7. Před podáváním můžete ozdobit brusinkami.

TIP:

V období růstu hub můžete použít namísto mletého masa lišky, nebo jiné houby.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    156,35 g
  • Sacharidy:

    341,88 g
    • Cukry:

      32,36 g
  • Tuky:

    185,29 g
  • Vláknina:

    24,92 g

Aktivita pro spálení:

583 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Brokolicové nugety se sýrem

(17 hlasů)
55min
903 kJ

Těstoviny s brokolicí

(14 hlasů)
1h a 30min
1154 kJ

Treska zapečená s bramborovou kaší

(8 hlasů)
1h a 30min
717 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelný pekáček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba