Prostreno.cz

Dušený hejk

Zdravá a dietní příprava ryby s pórkem.

10.05.2011 lanvin
1h a 35min

1h a 10min příprava

25min vaření

343 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, osušené filé z hejka pokapejte citronovou šťávou, posypte pepřem a solí. Nechte v chladu 1 hodinu.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte očištěný na kolečka nakrájený pórek a duste 5 minut.
  3. Zalijte vývarem, přidejte porce ryby, přikryjte a duste 15 minut. Podávejte např. se zelným salátem a plátkem citrónu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,16 g
  • Sacharidy:

    50,04 g
    • Cukry:

      11,58 g
  • Tuky:

    52,01 g
  • Vláknina:

    8,80 g

Aktivita pro spálení:

312 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s pomerančovým máslem

(10 hlasů)
2h a 30min
685 kJ

Dietní rybí filé z hejka

(18 hlasů)
30min
506 kJ

Losos s javorovým sirupem

(15 hlasů)
35min
920 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušený hejk

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba