Prostreno.cz

Treska s pomerančovým máslem

Tresčí maso má velmi nízký obsah tuku, je chutné a má jemnou a pevnou texturu. Čerstvá je vhodná pro úpravu vcelku i ve formě steaků či filet.

16.03.2011 lanvin
2h a 30min

2h a 15min příprava

15min vaření

685 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou tresku pokapejte citrónovou šťávou i zevnitř a ze všech stran osolte. Posypte kůrou z pomeranče i citrónu a nasekaným tymiánem. Přikryjte potravinovou folii a dejte do lednice na 2 hodiny.
  2. Máslo promíchejte s pomerančovou kůrou, šťávou i dužinou z jednoho pomeranče. Tresku dejte na hlubší pánev, přidejte pomerančové máslo, špetku hnědého cukru a zvolna opečte ze všech stran.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,60 g
  • Sacharidy:

    58,41 g
    • Cukry:

      25,47 g
  • Tuky:

    83,31 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

1076 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

321

minut uklízení





Podobné recepty

Treska na rajčatech

(10 hlasů)
45min
649 kJ

Treska s provensálským kořením

(18 hlasů)
1h a 5min
561 kJ

Treska s cuketou a rajčaty

(17 hlasů)
40min
259 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
04.05.2016
Avatar maxiking
04.05.2016
Avatar maxiking
04.05.2016
Avatar Anonym
13.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hnědý cukr

380 kcal / 100g
B0 g
S98 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska s pomerančovým máslem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba