Prostreno.cz

České buchty

S klasickým receptem to zvládnou i ti, kteří s pečením moučníků teprve začínají.

21.02.2017 lentilka
2h a 55min

2h a 30min příprava

25min vaření

1289 kJ / 308 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do větší mísy prosejte mouku, udělejte v ní důlek, do něj rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, zalijte trochou vlažného mléka, zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.
  2. K vyběhnutému kvásku přidejte zbytek vlahého mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, sůl, cukr, vanilkový cukr a vypracujte hladké těsto, které se nelepí na mísu.
  3. Poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte kynout alespoň hodinu, během kynutí 2× promíchejte.
  4. Vykynuté těsto vyválejte, nakrájejte na čtverce a naplňte je oblíbenými náplněmi.
  5. Buchty dobře „zabalte“ a pokládejte je na vymazaný plech.
  6. Každou buchtu potřete ze všech stran rozpuštěným máslem, aby se vzájemně neslepily.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova.
  8. Upečené buchty potřete máslem smíchaným s rumem.
  9. Náplň: Tvaroh smíchejte s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, citronovou šťávou a rumem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    174,38 g
  • Sacharidy:

    931,62 g
    • Cukry:

      534,46 g
  • Tuky:

    237,01 g
  • Vláknina:

    26,10 g

Aktivita pro spálení:

289 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení





Podobné recepty

Kakaová roláda

(14 hlasů)
55min
1135 kJ

Čokoládový koláč

(17 hlasů)
2h a 0min
1575 kJ

Koláč s polevou

(16 hlasů)
60min
1630 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
České buchty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba