Prostreno.cz

Treska pečená v anglické slanině

Treska pečená ve slanině s pečenými bramborami a fazolkami.

15.03.2017 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

711 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte ve slupce, brambory nesmí být rozvařené.
  2. 70 ml oleje promíchejte s prolisovaným česnekem a 2 špetkami soli.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. Porce tresky jemně osolte a každý kousek zabalte do tří plátků slaniny.
  5. Brambory překrojte na poloviny, uložte je na plech a potřete připraveným olejem.
  6. Ryby uložte do zapékací misky a pokapejte je zbývajícím olejem.
  7. Brambory a ryby pečte spolu v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut.
  8. Pět minut před dopečením přidejte k rybě rajčata.
  9. Fazolky blanšírujte 5 minut v osolené vodě, pak fazolky sceďte.
  10. Rybu podávejte s pečenými bramborami, fazolkami, ozdobené bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    605,56 g
  • Sacharidy:

    292,38 g
    • Cukry:

      80,12 g
  • Tuky:

    568,90 g
  • Vláknina:

    44,52 g

Aktivita pro spálení:

1945 kcal
243

minut jízdy na kole

185

minut běhu

580

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí filé s cherry rajčaty

(8 hlasů)
50min
425 kJ

Ryba zapečená s cuketou

(5 hlasů)
55min
274 kJ

Ryba s jogurtem

(7 hlasů)
40min
295 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Fazolové klíčky

30 kcal / 100g
B3 g
S5 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska pečená v anglické slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba