Prostreno.cz

Růžičková kapusta s mandlemi

Růžičková kapusta s mandlovou krustou.

15.03.2017 sun
55min

20min příprava

35min vaření

835 kJ / 199 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte obě mouky s jemně nastrouhaným sýrem a mandlemi.
  2. Přidejte studené máslo a rukama zpracujte na drobenku.
  3. Růžičkovou kapustu překrojte na polovinu.
  4. Kapustu dejte do hrnce s vroucí, osolenou vodou a vařte 5 minut.
  5. Kapustu sceďte a v cedníku ji přelijte studenou vodou.
  6. Kapustu dejte do misky, pokapejte ji rozpuštěným máslem, posypte citronovou kůrou a promíchejte.
  7. Kapustu nasypte do vymazané zapékací misky a posypte ji připravenou drobenkou.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25-30 minut.
  9. Podávejte teplé.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,42 g
  • Sacharidy:

    120,22 g
    • Cukry:

      16,32 g
  • Tuky:

    146,80 g
  • Vláknina:

    30,90 g

Aktivita pro spálení:

639 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

190

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny s dýní

(14 hlasů)
1h a 10min
775 kJ

Zapečená červená řepa

(10 hlasů)
2h a 0min
664 kJ

Zapečený tuřín

(8 hlasů)
1h a 30min
864 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s mandlemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba