Prostreno.cz

Bulgur s olivami

Vyzkoušejte jeden z Italských receptů na přípravu bulguru.

15.03.2017 sun
40min

20min příprava

20min vaření

414 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Šalotku a česnek jemně nasekejte.
  2. Olivy nakrájejte na malé kostičky.
  3. Bulgur nasypte do hrnce, zalijte vodou, nebo vývarem a vařte na mírném ohni přibližně 15 minut.
  4. Bulgur načechrejte vidličkou a nechte přikryté 5 minut stát.
  5. K bulguru vmíchejte nasekanou petrželku, jemně nakrájenou šalotku, česnek a olivy.
  6. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  7. Hned podávejte, nejlépe se zeleninovým salátem.

TIP:

Pokud budete připravovat bulgur jen s vodou, dochuťte bulgur špetkou soli, sypkým zeleninovým vývarem, nebo sojovou omáčkou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,88 g
  • Sacharidy:

    344,49 g
    • Cukry:

      44,23 g
  • Tuky:

    56,00 g
  • Vláknina:

    80,26 g

Aktivita pro spálení:

497 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

148

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné papriky dušené v rajčatové šťávě

(9 hlasů)
1h a 35min
539 kJ

Zapečená červená řepa

(10 hlasů)
2h a 0min
664 kJ

Zelný pekáček

(14 hlasů)
1h a 45min
551 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bulgur s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba