Prostreno.cz

Chřestový krém

K jaru neodmyslitelně patří chřest.

16.03.2017 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

149 kJ / 35 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  2. Očištěný chřest nakrájejte na kousky. Špičky chřestu dejte stranou.
  3. Na lžíci másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte chřest a restuje 2 - 3 minuty.
  4. Chřest zalijte vývarem, přidejte brambory, kerblík a vařte doměkka.
  5. Na dvou lžících másla poduste 5 minut špičky chřestu.
  6. Kerblík z polévky vyndejte a polévku rozmixujte.
  7. Polévku podávejte s podušeným chřestem.

TIP:

Polévku můžete zjemnit smetanou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,66 g
  • Sacharidy:

    212,96 g
    • Cukry:

      14,48 g
  • Tuky:

    51,16 g
  • Vláknina:

    21,80 g

Aktivita pro spálení:

160 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení





Podobné recepty

Cuketová polévka

(6 hlasů)
35min
99 kJ

Polévka s kukuřicí

(2 hlasů)
35min
162 kJ

Pórková polévka s lososem

(6 hlasů)
50min
263 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba