Prostreno.cz

Rybí polévka

Zelenina, rybí maso a krevety.

20.03.2017 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

179 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na lžíci másla orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu, zalijte ji vodou, nebo vývarem a uvařte ji doměkka.
  2. Pokud budete vařit jen s vodou, přidejte kostku vývaru.
  3. Uvařenou zeleninu i s vodou rozmixujte.
  4. K rozmixované zelenině vložte na malé kousky nakrájené rybí maso podle potřeby dochuťte solí, a vařte 10-15 minut, až budou ryby uvařené. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte vývar.
  5. Na 2 lžících másla krátce orestujte krevety.
  6. Polévku podávejte ozdobenou krevetami, posypanou lístky oregana.

TIP:

Můžete použít odřezky rybího masa, rybu čerstvou, chlazenou i mraženou, bez kostí!


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    153,29 g
  • Sacharidy:

    96,71 g
    • Cukry:

      13,22 g
  • Tuky:

    44,67 g
  • Vláknina:

    16,40 g

Aktivita pro spálení:

222 kcal
27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení





Podobné recepty

Cuketová polévka

(6 hlasů)
35min
99 kJ

Polévka s kukuřicí

(2 hlasů)
35min
162 kJ

Pórková polévka s lososem

(6 hlasů)
50min
263 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

oregano

265 kcal / 100g
B9 g
S68 g
T4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba