Prostreno.cz

Jehněčí kotletky

Jehněčí maso patří k nejen k velikonocům.

21.03.2017 Mikeš
2h a 0min

1h a 30min příprava

30min vaření

1550 kJ / 370 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný česnek jemně nasekejte.
  2. Z rozmarýnu „zdrhněte“ lístečky.
  3. Olej promíchejte s česnekem, rozmarýnem a tymiánem.
  4. Směsí důkladně potřete z obou stran kotletky a nechte je v chladu hodinu marinovat.
  5. Maso osolte, opepřete a opečte na oleji, z každé strany přibližně 4-5 minut, záleží, jak velké jsou kotletky.
  6. Pak maso dejte do pekáčku a vložte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  7. Kotletky vyndejte z trouby a před podáváním je nechte ještě 10 minut odpočinout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    228,47 g
  • Sacharidy:

    28,94 g
    • Cukry:

      1,01 g
  • Tuky:

    352,56 g
  • Vláknina:

    13,74 g

Aktivita pro spálení:

1396 kcal
174

minut jízdy na kole

132

minut běhu

416

minut uklízení





Podobné recepty

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

(10 hlasů)
3h a 5min
650 kJ

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

(16 hlasů)
3h a 40min
1214 kJ

Dušené jehněčí se zeleninou

(5 hlasů)
4h a 45min
609 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba