Prostreno.cz

Dušené jehněčí se zeleninou

Maso chutná líp druhý den – vůně a chutě se pěkně rozleží.

09.05.2016 sun
4h a 45min

45min příprava

4h a 0min vaření

609 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran na oleji, dokud se maso nezatáhne a nezbarví dozlatova.
  2. Maso vyjměte a pak orestujte mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kousky.
  3. Přidejte cibuli nakrájenou na větší kousky, nasekaný česnek a tymián.
  4. Zlehka orestujte, zalijte vínem a 300 ml vývaru.
  5. Do připraveného základu vraťte opečenou jehněčí plec a maso duste v troubě pod pokličkou dvě až tři hodiny při teplotě 130 °C. Doba se může prodloužit podle kvality masa. Podle potřeby přilévejte vývar.
  6. 15 minut před koncem pečení přidejte k masu dobře omyté brambory a stonek celeru.
  7. Pak maso vyjměte a výpek zredukujte na polovinu.
  8. Přebytečný tuk zlehka slijte a do zbylé šťávy přidejte hladkou mouku, udělejte jíšku, zalijte ji 150 ml vývaru a provařte 15 - 20 minut.
  9. Dochuťte solí a černým pepřem. Pokud jste použili kyselejší víno, přidejte trochu cukru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    458,62 g
  • Sacharidy:

    397,55 g
    • Cukry:

      25,26 g
  • Tuky:

    451,44 g
  • Vláknina:

    43,58 g

Aktivita pro spálení:

1477 kcal
184

minut jízdy na kole

140

minut běhu

440

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
828 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
4h a 20min
899 kJ

Jehněčí kotlík

(17 hlasů)
12h a 0min
544 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba