Prostreno.cz

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Jehněčí maso je velmi oblíbené v mnoha kuchyních celého světa. Možnosti kuchyňské úpravy jsou široké.

28.04.2016 lentilka
3h a 40min

2h a 40min příprava

60min vaření

1214 kJ / 290 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso omyjte, osušte a dejte do pekáčku.
  2. Maso obložte částí bylinek, kolečky omytého citronu a třemi oloupanými, pokrájenými stroužky česneku.
  3. Pekáček přikryjte alobalem, nebo potravinářskou fólii a maso nechte v chladu asi 2 hodiny marinovat.
  4. Toastový chléb zbavte kůrky a střídku nahrubo rozdrťte.
  5. V kastrůlku rozehřejte 1 lžíci másla a chlebové drobečky na něm orestujte dozlatova.
  6. Přidejte zbylé, nasekané bylinky, 1 prolisovaný stroužek česneku a nakonec parmazán.
  7. Maso opečte na rozehřátém oleji, osolte, opepřete a potřete připravenou směsí, dobře ji do masa vetřete.
  8. Maso pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 30 minut. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody.
  9. Poté maso vyjměte a nechte na teplém místě dojít.
  10. Šťávu v pekáčku zaprašte moukou a přidejte ve vodě rozmíchaný rajčatový protlak a šťávu 10 minut povařte.
  11. Šťávu zjemněte máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    260,96 g
  • Sacharidy:

    303,47 g
    • Cukry:

      26,99 g
  • Tuky:

    316,04 g
  • Vláknina:

    63,14 g

Aktivita pro spálení:

1262 kcal
157

minut jízdy na kole

120

minut běhu

376

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
828 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
30min
982 kJ

Jehněčí guláš

(10 hlasů)
1h a 20min
554 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba