Prostreno.cz

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

K velikonocům patří jehněčí, vyzkoušejte jehněčí kýtu se sušenými švestkami, fíky a mandlemi.

22.03.2016 Mikeš
3h a 5min

25min příprava

2h a 40min vaření

650 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Sádlo nechte rozehřát v pekáči.
  3. Jehněčí kýtu osolte, opepřete, položte do pekáče a ze všech stran opečte.
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku.
  5. V misce důkladně promíchejte vývar, jablečný ocet, dijonskou hořčici, koření garam masala a maso přelijte.
  6. Kolem masa položte šalvěj a tymián, přikryjte a pečte v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a snadno se odděluje od kosti.
  7. Po 40 minutách pečení přidejte k masu rozkrojené švestky, překrojené fíky a mandle.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    437,10 g
  • Sacharidy:

    425,78 g
    • Cukry:

      264,07 g
  • Tuky:

    445,31 g
  • Vláknina:

    70,47 g

Aktivita pro spálení:

1193 kcal
149

minut jízdy na kole

113

minut běhu

356

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
828 kJ

Pečené jehněčí kotletky

(15 hlasů)
1h a 10min
916 kJ

Jehněčí guláš

(23 hlasů)
2h a 10min
732 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba