Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

K velikonocům patří jehněčí, vyzkoušejte jehněčí kýtu s mandlemi.

04.04.2017 sun
2h a 55min

25min příprava

2h a 30min vaření

1015 kJ / 242 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Sádlo nechte rozehřát v pekáči.
  3. Jehněčí kýtu osolte, opepřete, položte do pekáče a ze všech stran opečte.
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. V misce důkladně promíchejte vývar, jablečný ocet, dijonskou hořčici, šalvěj,tymián, koření garam masala a maso přelijte, maso přikryjte a pečte v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a snadno se odděluje od kosti.
  5. Když je maso skoro měkké, posypte ho nasekanými mandlemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    436,58 g
  • Sacharidy:

    100,62 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    470,09 g
  • Vláknina:

    26,40 g

Aktivita pro spálení:

892 kcal
111

minut jízdy na kole

84

minut běhu

266

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotletky s rozmarýnem a medem

(19 hlasů)
1h a 30min
1287 kJ

Jehněčí kotlety na bylinkách

(11 hlasů)
40min
1497 kJ

Kuličky z jehněčího masa

(5 hlasů)
1h a 5min
1106 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

šalvěj

315 kcal / 100g
B10 g
S60 g
T12 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g

Jablečný džus

48,4 kcal / 100g
B0,09 g
S11,4 g
T0,29 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba